Eagles mock draft - bye week kiadás.

Itt a bye week, ami remek lehetőséget ad nekünk arra, hogy kitekintsünk kicsit a draftra. Ez abból a szempontból is egy aktuális téma, hogy a 13. játékhét után már szinte biztossá vált, hogy a Colts-tól kapott pick 1. körös lesz. Jelen állás szerint Wentz a lehetséges 876 snap-ből 854-et játszott le, tehát 98%-on áll. Ez várhatóan így is fog folytatódni, hiszen az Indianapolis még versenyben van a PO-ért. De ha a Colts hatalmas meglepetésre mégis úgy döntene, hogy Wentz-et a továbbiakban nem küldi fel a pályára, de a csapat továbbra is az eddigi átlagnak megfelelő snap számot produkálná a hátra lévő 4 mérkőzésen, akkor Wentz úgy is épp 75%-on állna, ami az Eagles számára 1. körös cetlit jelentene. Úgyhogy elvileg megvan (bár még semmi nem biztos), és jelen állás szerint így a 12.,13. és 16. cetliket birtokolja a Philly az első körben.

 

Hogy mit is lehetne kezdeni ezekkel a cetlikkel, az jó kérdés, de a megválaszolását talán jobb is ha nem Howie Rosman-re hagyjuk, hanem inkább a Fumble Forum-ra, akik egy bitang erős draft class-t kalapáltak össze az Eaglesnek rögtön az első körben, a legújabb mock draftjukban.

Itt is vannak az Eagles pickjei, mellé pedig egy kis értékelés, Eagles szurkolói szemmel:

 

1/12: Kyle Hamilton (S - Notre Dame)

Első ránézésre talán kicsit meglepő lehet a poszt, hiszen ha van valami az Eagles D-ben, ami idén pozitív csalódást kelthet, az a secondary. Azt viszont le kell szögezni, hogy ott sincs minden rendben. A játékerő az elmúlt évekhez képest korrekt, de azért most sem világverő ez az egység, Harris és McLeod (és Slay) is 30 felett jár már, és mindkét kezdő S-nek lejár a szerződése az idei szezon végén. De ha ezek a körülmények nem lennének, akkor is elmondható, hogy minden erősítés jól jön a védelembe, és Hamiltont bent hagyni ezen a helyen bűn volna. Óriási steal, jó játékos jó helyre, ez a pick nagyon tetszene.

 

 

1/13: Sam Howell (QB - North Carolina)

Hurts pont a legrosszabb forgatókönyvet valósítja meg: Nem túl jó, nem túl rossz… Így pedig nem rajzolódott még ki egyértelműen, hogy merre megy tovább az Eagles, és nagyon nehéz volna dönteni. Howie Roseman korábban személyesen tekintette meg Sam Howell és Kenny Pickett játékát. Ez nem kis dolog, Roseman-nek ez nem szokása, és ez persze egy erős jelnek vehető a draft irányába. Közben viszont Hurts is hozott néhány jó meccset, így felerősödtek a hangok, melyek szerint mellette kéne maradni. Én személy szerint a videóban elhangzottakkal értek egyet: bár mostanra jobb véleménnyel vagyok Hurts-ről, mint a szezon előtt voltam, összességében még most is azt mondom, hosszú távon nem ő lesz a megoldás. Persze még fejlődhet, és így azt is el tudnám fogadni, ha adnánk neki még egy évet. A 22-es drafton egy hátramozgással lehetne szerezni egy ráadás 23-as 1. körös picket, és ha Hurts nem válna be, akkor a 23-as drafton 2 cetli birtokában akár felfelé is lehetne mozogni egy irányítóért. De ha belegondolunk, ez megy már másfél éve. Egy ponton véget kell majd vetni Hurts tesztelgetésének. Volt 1,5 szezonja bizonyítani, ha ez ennyi idő alatt nem sikerül, talán érdemesebb továbblépni. Ha ez lesz a döntés, Howell korrekt picknek tűnik. Jó fit egy épülgető támadósorba úgy, hogy a mock szerinti forgatókönyvben egyetlen ráadás cetlit sem kellett rááldoznia az Eaglesnek.

 

 

1/16: Tyler Linderbaum (C - Iowa)

Itt egy újabb pick, ami poszt szempontjából talán kicsit meglepő, de szerintem megint egy jó választás. Közhely, de az Eagles példáján is láthattuk a benne rejlő igazságot: az offensben minden a támadófallal kezdődik. A Philly egy ligaelit OL közreműködésével nyert SB-t, azóta viszont fokozatosan kiöregednek a játékosok, így gondolni kell a pótlásukra. Mailata és Seumalo személyében már a baloldal készen van, Kelce, Brooks és Johnson maradt a régi fogatból. Kelce 34 évesen hamarosan már le fogja tenni a lantot, ez már az előző szezonok során és téma volt. Johnson 31, ő sem fiatal de látszólag még bírja az iramot, viszont (és ezt utálom leírni, mert az egyik kedvenc játékosom), Brooks pótlásán időszerű elgondolkodni. Sokat sérült, 32 éves, és egy épülgető csapat számára rá akár trade alapanyagként is lehet gondolni. Akárhogy is, a veteránok Jeff Stoutland-el karöltve kinevelhetik a jövő elit támadófalát az Eaglesben, ehhez már csak tehetséges fiatalok kellenek. Linderbaum ilyen (sőt, elit tehetség), vele kiegészülve az OL fiataljai néhány éven belül átvehetik a stafétát anélkül, hogy romlana a színvonal a támadófal játékában. Persze így Dickerson G maradna, de ez egyáltalán nem is áll neki rosszul. Szerintem 1/16-on ez megint egy steal, megint jó helyre. Egy ilyen első nap után boldogan mennék a draft hajnalán aludni.

 

Összegzés:

Alapvetően én több defense picket képzeltem az Eagles draftjának első napjára. A LB sorunk siralmas, a DL is erősítésre szorul, a secondary-ben pedig 3 kezdőnek is lejár a szerződése. Erre a sok needre csak egy pick jött a mock szerint, ami talán kicsit kevésnek tűnhet, de igazából ezen még bőven lehet segíteni a második napon. A draftot amúgy sem érdemes a posztok tekintetében megközelíteni. A needek inkább csak egy irányt mutathatnak, a BPA húzás, vagy valami ehhez közelítő felfogás általában kifizetődőbb. A kiválasztott játékosok szerint ez az 1. kör szerintem nagyon combos volna így, én bizony már most aláírnám.

 

Érdemes a teljes részt meghallgatni, ha érdekel titeket a többi csapat választása is a mockban.
Hasonló tartalmakért, valamint ha elmélyednétek fantasy foci világában, kövessétek a Fumble Forum-ot Facebook-on is: facebook.com/FumbleForum

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7516777410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása