Menjen vagy maradjon? 2022 / 8. rész - Ryan Kerrigan (DE)

received_475603340723136.jpeg

 

Újabb nap, újabb maradjon vagy menjen rész, és egy újabb könnyű döntés. A fókuszban: Ryan Kerrigan.

Kerrigant 2011-ben draftolta a Washington Redskins (bocsánat a kifejezésért...) a 16. pickkel. El lehet mondani, hogy kiváló választás volt, hiszen 10 igencsak produktív szezont húzott le egy nem túl erős vagy konzisztens csapatban. Ez alatt a 10 szezon alatt 95.5 sacket, 26 kierőszakolt fumblet, 3 interception és 454 szerelést tudhatott a magáénak. Nem hiába volt négyszeres Pro-Bowler (2012, 2016-2018). A Washingtonban eltöltött ideje alatt rengeteg borsot tört az Eagles orra alá, 19 mérkőzést játszott a csapatunk ellen, szerzett 13.5 sacket, kierőszakolt 6 fumblet, 21-szer ütötte meg az irányítót és összesen 51 szerelést hajtott végre.

Nem hiába figyelt fel rá az Eagles front office amikor tavaly FA lett. Tudták, hogy már 33 éves, kezd kifogyni a tank, de úgy gondolták, hogy lehet benne még annyi, hogy segíteni tudja a csapatot, vagy ha más nem tanítsa a fiatalokat. 1 éves 2,5 millióst szerződést kapott Kerrigan, ilyen olcsóért mindenki azt hitte, hogy megéri. Hát nem egészen.

Kerrigan az alapszakaszban a snapek körülbelül negyedén fent volt a pályán, tehát nem lehet azt mondani, hogy ne kapott volna lehetőséget. Mégis 330 snap alatt 3 azaz három (!!!) szerelést sikerült végrehajtani, és semmi sack. Ez majdhogynem lehetetlennek tűnik. Még az újonc Tarron Jackson is sokkal hasznosabb volt nála, nem beszélve Milton Williamsről. De ne legyünk vele se igazságtalanok, azt be kell ismerni, hogy amikor a legjobban számított, a Buccaners elleni playoff meccsen, akkor kitett magáért. Nem túlzás azt mondani, hogy az Eagles oldaláról ő volt a meccs embere, 3 tacklet hajtott végre, mellé 1.5 sackkel. 

Mégis ez nem teszi semmissé azt a tényt, hogy mennyire rosszul teljesített az alapszakaszban. Az egyszerűen megengedhetetlen, hogy egy ilyen statisztikákkal rendelkező játékost megtartson az Eagles. Köszönjük a playoff meccset, meg a tapasztalatokat amiket remélhetőleg sikerült átadni az újoncoknak, de ennyi elég is volt. Be kell látni, hogy hibásan ítélte meg a front office Kerrigant, és sajnos már nem igen maradt gáz a tankjában. 

Tiszteljük mint egy kiváló játékost, aki nagyszerű karriert tudhat maga mögött, de sajnos nincs semmi okunk rá, hogy megtartsuk. Ha mégis így lenne, akkor megint csak azt tudom mondani, amit a tegnapi cikkben: nagy baj van. 

A szerkesztők szerint:

Csoki: Fénykorában remek játékos volt, de 33 évesen már nem a régi. A múlt szezonban a Bucs elleni PO meccstől eltekintve szinte láthatatlan volt. Nincs értelme visszaigazolni.
- Menjen.

Theofilosz: Kifejezetten idegesítő volt a korábbi szezonokban Kerrigant nézni, érthető okokból. A gond csak az, hogy idén is az volt. Jövőre legalább miatta ne kelljen már idegeskedni
- Menjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3117766294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása