Előzetes: Eagles vs. 49ers Championship Round

327752395_5750343485082806_8062054665715342178_n.jpg

Itt vagyunk újra a Championship Roundban, hazai pályán. Öt év után ismét egy karnyújtásnyira minden Eagles szurkoló álma. Közben eléggé déja vu érzésünk is van. Az alapszakasz kifejezetten emlékeztetett a 2017-esre leszámítva hála Istennek a végleges sérüléseket. Azután ugyanazon a napon amikor a Vikings-t, a Giants-et is elvertük 38-7-re. Ehhez a fordulóhoz érve pedig - nincs új a nap alatt - a 49ers szurkolók beöltöztetik 49erses cuccokba a Rocky szobrot, az irányítójukat pedig Brockynak becézik. A halált választották.

A számok alapján

screenshot_2023_01_26_17_54_30.png

Messze a legnagyobb kihívás lesz, amivel az Eagles offense most szembenéz. EPA alapján a San Franciso második a futás és passz ellen is, összességében elsők. Tisztességesek a sack számaik, és nagyon sok labdát szereznek. Nyilván az Eagles offense a liga legjobbjai közé tartozik, ezt talán itt nem kell bemutatni, így nagyon nagy aggodalomra nincs ok. De Hurtsnek nagyon jól kell játszania, MVP szinten továbbra is.

screenshot_2023_01_26_17_53_26.png

Nem annyira jó az offense, mint a defense, de még így is a top kategóriába tartozik. Pláne mióta Purdy átvette a stafétát. Nem nyelnek be sok sacket, és nem is igen adják el a labdát. Az Eaglesnek bele kell kényszerítenie Purdyt a hibába, tartogassa sokáig a labdát, hadd pánikoljon és csináljon végre újoncokra jellemző hibákat. Mivel Trent Williams van a bal oldalon, így egy újabb Haason Reddick monster game jöhet.

 

A 49ers tendenciái

Felállás tekintetében aránylag sok 21 és 22 personnelt játszanak (2 futó 1 tight end, vagy 2 futó 2 tight end). Az Eagles ilyen felállás ellen még nemigen játszott, úgyhogy erre nincs igazán mintánk, hogy hogy válaszol Gannon. 

screenshot_2023_01_26_18_10_49.png

A Shanahan offense rengeteg motiont is használ, úgyhogy már előre készítsük a szemünket a snap előtt fel-le rohangáló frisco játékosokra. Sokat indulnak under-centerből, aminek az oka, hogy rengeteget futnak.

screenshot_2023_01_26_18_11_00.png

Amúgy is a rövid dropbackek, és sok screen jellemző rájuk, de az Eagles ellen erre hatványozottan lehet számítani, hiszen a liga legjobb passz siettetése érkezik. 

screenshot_2023_01_26_18_11_10.png

A 49ers defense alapjaiban elég egyszerű, mert iszonyatosan tehetséges játékosaik vannak, így nincs is szükség túlbonyolítani a dolgokat. Nehéz megjósolni, hogy mivel készül ez a védelem, mert majdnem mindenben jók. Kifejezetten zónázó védelem, és tekintve az Eagles fegyvereit, valamint Hurts képességeit, valószínűleg ez ma sem lesz másként. Nem igen kell blitzelniük, négy emberrel is bőven átérnek az irányítóra. 

screenshot_2023_01_26_18_14_06.png

 

Kulcs párharcok

 

- Eagles 12 personnel

A Sasok kiválóak 12 personnelben, a 49ers pedig bár az nem igaz, hogy rosszak lennének ez ellen, de nem is olyan sikeresek mint a többi ellen. Az Eagles offense 0.07 pontot generál EPA/play 11 personnelben, míg ugyanez a szám 0.23 12 personnelben. A 49ers általában 4-3-4-ben áll fel a 12 personnel ellen, ebben pedig 0.05 ponttal kevesebbet pontot generálnak EPA/play mint az alap 4-2-5-ös felállásukban.
Különösen a passz ellen szenvedett a 49ers, 65%-os pontosságot, 9 yard/attempt és 6 TD-t engedtek, amikor az ellenfél 12 personnelből passzolt. 

- 49ers Cover 3

Hurts nem igen volt gyenge a szezon során kifejezett felállás ellen. Kivéve egyet, az EPA útmutatók alapján a Cover 3-mal megszenvedett. Mit ad Isten, a Cover 3 a 49ers által kedvelt, és gyakran használt felállás.

 Pánikra nincs ok, Hurts már számos korábbi statisztikát megcáfolt, reméljük most is így lesz. A jó hír viszont hogy ugyanebből a táblázatból kiderül, hogy Purdy gyengéje pedig a Cover 4, ami történetesen az Eagles védelem kedvence.

 - Fred Warnertől távol kéne futni

Talán nem meglepő, hogy a Warner felé menő futások nemigen voltak sikeresek. Belső futások során a frisco védelem 499 yardot engedett 179 labdahordásból (2.8 yard/labdahordás), míg külső futásoknál 882 yardot 210 labdahordásból (4.2 yard/labdahordás). Ha még pontosabbak akarunk lenni, akkor a számok alapján sokat kéne jobb szélre futni (hello Lane Johnson). 

 - Deebo Samuel a backfielden

Az Eagles védelemnek fel fell készülnie, hogy lesz olyan, hogy Deebo Samuel és CMC is hátul áll, valamint olyan is, hogy CMC kint a szélen Deebo hátul. Nem igen van erre megoldás, de valamilyen úton-módon el kellene kerülni, hogy linebacker fedezze őket mert bármennyire is jó T.J. Edwards, Deebo biztosan megégeti.

 Ha elkapó állt fel a backfielden, akkor az esetek 38%-ában linebackernek kellett őrízni őket, és ebből 0.40(!) EPA/pass pontot átlagoltak.

Lehetne safetyt, vagy Maddoxot ráállítani, de ne felejtsük el, hogy közben CMC-t és Kittlet is őrizni kéne, így valahova biztosan linebacker fog jutni. Nem tudom mi lehet erre a válasz, de Gannon most végleg bizonyíthatja a rátermettségét, ha ezt megoldja.

- A védelemnek el kell kapnia a labdát

Néha túlságosan magával ragadnank minket a statisztikák, pedig esetleg a meccs képe mást mutat. Brock Purdy valóban jól játszik és újonchoz képest igen kevés turnovere van. De iszonyatosan szerencsés volt több alkalommal. Alább érkezik Purdy minden levadászható labdája:

 Az Eagles védelem elit volt a labda megszerzésében, így erre remélhetőleg ma is lehet számítani. Ebben az éles küzdelemben elég lesz egy, vagy talán kettő labdaszerzés a győzelemhez.

 

Összességében bizakodóak lehetünk, mert ugyan nem sokkal de az Eaglesnek áll a zászló. Hazai pályán a szurkolók is minden bizonnyal kitesznek magukért, a hangerővel nem lesz gond. Az egyetemen már összefutott Hurts és Purdy, és akkor egy kiélezett meccsen Hurts nyert. Reméljük ez most is így lesz, ha pedig igen akkor két hét múlva Super Bowl. It's a Philly thing!

Fly Eagles Fly!

 

 

Források: https://www.bleedinggreennation.com/2023/1/27/23572963/eagles-49ers-preview-numbers-nfl-news-philadelphia-san-francisco-football-haason-reddick-jalen-hurts

(Ez az írás nagyrészt ez a cikk fordítása)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3318036546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása