Az Eaglesnek négy első körös cetlije is lehetne a 2022-es drafton.
Roseman inkább DeVonta Smith mellett döntött.

A Philadelphia Eagles elég jó helyzetben van jelenleg, hiszen nem csak az mondható el a csapatról, hogy már biztosan ott lesz a rájátszásban, hanem az is, hogy emellett 3 db. első körös cetlivel is rendelkezik a Philly a következő drafton. Ilyen 2013 óta nem fordult elő a ligában.

Az Eagles birtokolja a sajátja mellett a Dolphins és a Colts 1. körös cetlijét is, és az érdekes helyzet állt elő, hogy a három csapat mindegyike elég gyengén kezdte a szezont, majd egy erőteljes feltámadásba kezdett. Ez persze a Philly számára kétharmad részben rossz hír, hiszen ezzel párhuzamosan a draft cetlik értéke is folyamatosan romlott. A legjobb helyzetben nagyjából a 6. hét környékén járt az Eagles, amikor a három csapat összesített mérlege 5-13 volt, és a Philly ezzel a 2022-es draft 2, 8. és 9. cetlijét birtokolta, legalábbis abban a pillanatban.

 nevtelen-1.png

Azóta viszont nagyot fordult a világ. A 10. hét óta a három csapat 21 meccset játszott le, és ezekből csak 4 vereség született, 17 győzelem mellett (81%). Mindhárom csapat nagy hajrába kezdett, így jelenleg egyiknek sincsen negatív mérlege. Az Eagles már biztos PO résztvevő, így a Philly saját cetlije a 19. és a 32. hely között fog mozogni. A Colts 9-7-es mérleggel még küzd a rájátszásért, de még nem garantált a helyük, így a tőlük kapott pick szinte bárhol kiköthet az első kör második felében. A Dolphins már biztosan lemaradt a rájátszásról, így a tőlük kapott cetli legrosszabb esetben is a 18. lesz, de a Miami 8-8-as mérlegének köszönhetően abból sem lesz már top 10-es pick.

 

Egész máshogy nézne ki a dolog, ha Howie Roseman más döntést hoz a tavalyi draft során. Először is idézzük fel, mi történt: Az Eagles akkor eredetileg a 6. cetlit birtokolta. Na oda cserélt fel a Dolphins, ahol kiválasztották Jaylen Waddle-t, és ennek köszönhetően idén a Philly birtokolja a Miami 1. körösét. Ekkor az Eagles a 12. helyre került, viszont DeVonta Smith megszerzése érdekében a csapat felcserélt a 10. helyre.

Na ekkor jött egy hívás a Bearstől. Mike Garafolo (NFL Network) a napokban számolt be egy történetről, ami szerint a Chicago eredetileg nem a Giants-el, hanem az Eagles-szel próbált cserélni, Justin Fields megszerzéséért. A bennfentes szerint viszont Howie Roseman visszautasította az ajánlatot. "Azt mondta, nem, mert nekünk kell DeVonta Smith, és hiszek benne, hogy azonnal komoly erősítést jelent majd a csapatnak." - számolt be Garafolo.

A Bears végül tehát csoportriválisunkkal cserélt. Az óriások a 11. cetlit adták a medvéknek, cserébe pedig a 20. és 164. ütötte a markukat, valamint a Bears 2022-es 1. és 4. körös pickje.

 

Tehát ha az Eagles elfogadja az ajánlatot, akkor (jelen állás szerint) a 8. picket is birtokolná a csapat az idei drafton, a korábban leírt 3 db első körös mellett (+ az apró, ami egy 5. körös tavaly, és egy 4. körös idén). Ez nyilvánvalóan brutális volna, de ebben az esetben 2021-ben csak a 20. helyen választott volna a Philly. Így talán egy fordított világban élnénk: a Giants elvihette volna Smith-t a 11. helyen, az Eagles rendelkezésére pedig a 20. helyen Kadarius Toney állhatott volna, ha a WR posztból indulunk ki. De elérhető volt még Rashod Bateman, vagy pl. Elijah Moore is.

Mindenesetre DeVonta akkora már minden bizonnyal elkelt volna, és jó eséllyel a csoportriválisunknál kötött volna ki. Márpedig Smith nagyon szépen teljesít idén: A PFF szerint ő a 4. legjobb újonc WR a ligában 76,4-es értékeléssel, Ja’Marr Chase (82,8), Jaylen Waddle (79,3) és Amon-Ra St. Brown (76,7) mögött. A szezon során eddig 875 elkapott yardot szerzett, ami a 2. legtöbb egy rookie elkapótól a csapat történelmében, DeSean Jackson után, és emellett Smith 61 elkapása a 4. legtöbb a franchise ranglistán, ugyancsak az újonc elkapók között. És mindezt egy olyan offense-ben érte el, amelyre nem igazán lehet ráhúzni a passz orientált jelzőt…

De van olyan jó, mint az idei 1/8-as cetli + mondjuk Kadarius Toney?

Szerintetek jó döntés volt?

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6716806698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása