Catherine Raiche az első nő, akit GM interjúra hívtak az NFL-ben.

Friss hír, hogy a Minnesota Vikings a Broncos után már a második csapat, amely HC interjúra hívta az Eagles védő koordinátorát, Jonathan Gannont.


Ám Minnesotában nem csak az Eagles DC neve röppent fel Philly vonatkozásban, hiszen a Vikings GM állása is nyitott. Állítólag érdeklődnek Catherine Raiche és Brandon Brown iránt is.

Raiche jelenleg az Eaglesben a "Vice president of football operations" szerepkört tölti be, ami által ő a legmagasabb beosztásban dolgozó hölgy az NFL-ben, a Front Office-ok terén. Ha a Vikings kinevezi, akkor ő lehet a második női GM a ligában, Susan Tose Spencer után. Az ő neve is az Eagles-höz köthető, hiszen 1983 és 85 között ő volt a csapat General Managere. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy Susan Tose Spencert igazából az apja, Leonard Tose, az Eagles akkori tulajdonosa nevezte ki GM-nek, miután a hölgy több pozícióban is megfordult a Philly FO-ban.

Mindenesetre Raiche már azzal is bekerült a történelem könyvekbe, hogy egyáltalán interjúra hívták, hiszen ilyen (legalábbis hivatalosan) még nem történt az NFL-ben. Esetében viszont rá sem lehet fogni, hogy a rokoni szálakból származó protekciójának köszönheti mindezt. A hölgy monterali születésű, végzettségét tekintve jogász. 2015-ben került a CFL (Canadian Football League) vonzáskörébe, ahol a Montreal Alouettes FO-ban dolgozott. 2017-ben már a helyettes GM állást töltötte be, és ezek után csatlakozott az Eagles-höz.


Brown jelenleg az Eaglesben "Co-director of player personnel" beosztásban dolgozik. Egyetemi évei alatt még ő is játékos volt, majd jogi diplomát szerzett. Ez már az 5. éve az Eagles FO-ban, ahol szépen fokozatosan lépkedett felfelé a ranglétrán. Eleinte leginkább az egyetemi játékosok scouting-jában vállalt szerepet, majd egyre inkább szélesedett a hatásköre. Komoly szerepe volt például Jordan Mailata draftolásában is.

Ami viszont mindezek fényében kissé talán meglepő, hogy Howie Roseman után az Eagles FO második embere, Andy Weidl iránt egyelőre nemigen érdeklődnek a GM hiányos csapatok. Ez persze nekünk nem rossz hír, miután az elmúlt években Joe Douglas-t és Andrew Berry-t is elvesztette az Eagles Front Office. Catherine Raiche vagy Brandon Brown viszont távozhat, ami szintén komoly érvágás lehet a csapatnak. Ugyanakkor a 2020-ban kiterjesztett Rooney Rule értelmében, ha valamelyiküket kinevezi egy másik csapat GM-nek, akkor kettő darab 3. körös kompenzációs cetlit kaphat kárpótlás gyanánt az Eagles.



fotó: Philadelphia Eagles

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5216814150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása