Menjen vagy maradjon? - 2022. / 5. rész - Greg Ward

 5ward.jpg

 

A mai részben egy újabb elkapó helyzetét vizsgáljuk meg közelebbről. Ez az elkapó Greg Ward, aki nem éppen a legforróbb név a csapatban, de úgy gondoltuk, lehet helye a cikksorozatban, hiszen a WR szerződése lejárt.

 

Ward UDFA-ként került a csapathoz a 2017-es szezonban. Abban az évben a szokásos tiki-taki játékot űzte vele az Eagles, az elkapó hol waiverre került, hol visszaigazoltuk őt a gyakorló csapatba. Először 2019-ben jutott a pálya közelébe, majd 2020-ban egy egészen korrekt szezont sikerült összehoznia, 419 elkapott yarddal és 6 TD-vel.

 

Hát a 2021-es szezonra viszont esett egyet a játékának a színvonala. Ebben a szezonban már minden meccsen az aktív keret tagja volt, 245 snap alatt viszont csak 11 alkalommal lett célba véve. Összesen 7 elkapást tudott összehozni 95 yardért és 3 TD-ért. Leginkább a Red Zone-ban volt használva, ott pedig nemigen jönnek a yardok, tehát ilyen szempontból védhető. Emellett azért azt is le kell szögezni, hogy nem sokat volt használva, ez a 245 snap elég kevés, és ehhez képest ha visszafogottan is, de volt haszna. De akkor már azt is tegyük hozzá, hogy ennek a tavalyihoz képest limitáltnak mondható teljesítményének a nagy része garbage time-ban jött össze. Szóval ez nem túl sok, márpedig nem lett volna nehéz kitűnnie ebből a gyenge WR sorból.

 

Ward története elég jól fest. QB-ként kezdte a pályafutását, majd posztváltást követően, UDFA-ként egész szépen megállta a helyét a maga idejében, jó kis slot receiver lett belőle. De ezeknek az időknek a jelek szerint vége van, sajnos nem igazán sikerült gyökeret vernie a keretben, a jó játékával. Pederson vezérlete alatt sikeres volt, de Sirianni-val már nagyon nem. Így pedig erősen kérdéses, hogy meg akarjuk-e tartani. Alapvetően meg lehetne, hiszen tényleg vékony ez az elkapó szekció. Gyakorlatilag nincs egy épkézláb WR a csapatban Smithen és Watkinson kívül. Szóval Ward egy 4-5. számú opciónak bőven elférne a depth chart-on. A problémát az jelenti, hogy Ward RFA lesz, és az OTC becslései szerint az alap RFA tender 2,43 millióba fog fájni 2022-ben. Persze az Eaglesnek bőven van ennyi helye a fizetési sapka alatt, csak hát egyáltalán nem biztos, hogy megér ennyit az elkapó azok után, hogy egy ilyen halvány szezont produkált. Inkább nem… Ezt az összeget valószínűleg nem fogja megkapni, így pedig feltehetően kikerül majd a piacra. Aztán ha más csapat nem igazolja le, akkor vissza lehet majd hozni az edzőtáborra, de csak egy, az RFA tendernél jelentősen barátibb szerződéssel.

 

A szerkesztők szerint:

  • Csoki: Jó volt, de szerintem ennyi volt. Sok ilyen elkapót láttunk már az Eaglesben. Paul Turner, Bryce Treggs, Travis Fulgham és még sorolhatnánk. Valahogy majdnem minden évben sikerül kitermelnünk egy one year wonder WR-t, aztán ennyi volt. Úgy gondolom, Ward is ilyen, szerintem nincs értelme megtartani. A gyakorló csapatban elférhet, de jelentősen jobb elkapókra van szükség az aktív keretben.
    - Menjen.
  • Theofilosz: Greg Wardnál vagyok az egyik legnehezebb helyzetben. Alig használtuk idén, de amikor fent volt a pályán kétségtelenül hasznos volt. Azt sem felejtettem el, hogy a training camp alatt Slay azt mondta őt a legnehezebb levédekezni (pedig már DeVonta is ott volt). Ugyanakkor a WR room elég telített hozzá hasonló közepes játékosokkal, és ha jön még FA-ről, draftról még egy elkapó ahogy arra mindenki számít, akkor még kevesebb hely lesz. Ennek ellenére én azt mondom hogy tartsuk meg, nem veszítünk vele semmit, maximum marad a gyakorló csapatban.
    - Maradjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9917737264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása