Menjen vagy maradjon? - 2022. / 6. rész - Anthony Harris (S)

6harris.jpg

 

A mai részben Anthony Harris kerül górcső alá, akire szintén azért térünk ki, mert a lejáró szerződése teszi érdekessé a helyzetét.

 

Harris a tavalyi holtszezon során csatlakozott az Eagleshöz. Korábban a Vikingsban játszott, ahova UDFA-ként került, majd szép lassan küzdötte fel magát a kezdőbe. A legjobb szezonja 2019-ben jött össze, amikor 6 INT-t gyűjtött össze, amivel holtversenyben a liga élén zárt. Abban az évben is lejárt a szerződése, a Minnesota végül franchise tag-gel tartotta őt a keretben.

A 2020-as szezonja viszont már nem sikerült olyan jól, halvány játékkal jelentkezett, így a Vikings nem tartotta meg.

 

Tavaly szabadügynökként igazolta le őt az Eagles, 1 évre 4 milliós szerződést adva neki. Ez igazából egy elég csapatbarát kontraktus volt, de most már elmondhatjuk, hogy Harris nem is ért volna sokkal többet. Nem játszott ő rosszul, de nem is volt kiemelkedő. Tom Brady ellen szerzett egy INT-t, emellett pedig 3 levédekezett passzal és összesen 72 szereléssel vétette észre magát. Sokat használta őt a Philly, a védelemben Harris játszotta le a 3. legtöbb snap-et.

 

Harrisnek van kötődése Jonathan Gannon-hoz, aki a Vikings asszisztens DB edzője volt 2015. és 2017. között. Ez kétségtelenül segíthette, és indokolhatta is tavaly a szerződtetését. Most viszont ez már kevésbé jelentős érv mellette, hiszen Gannon már 1 éven keresztül építgethette kapcsolatát a többi védővel is, a korábban kötött ismeretségek így lassan veszítenek súlyukból. Ettől még Harris nagyon is hasznára volt a csapatnak, korrekt szintet tudott képviselni a szezon során, méghozzá konzisztensen.

Ami viszont ellene szól, hogy az Eagles secondary sokat javult ugyan az elmúlt évekhez képest, ugyanakkor még mindig ez a csapatrész a Philly egyik leggyengébb pontja. Slay-en kívül igazából senki nem mutat kiemelkedő játékot. Szükség volna fiatalításra, illetve gyorsabb, mozgékonyabb DB-k kellenének a keretbe. Harris 30 éves, egy közepes szintet tud hozni, de az újjáépítéshez, fiatalításhoz nem járulna hozzá a megtartása.

 

Összességében van érv az elengedése és az újraigazolása mellett is. Utóbbi várhatóan idén sem kerülne túl sokba az Eagles számára, hiszen Harris nem játszott elég jól ahhoz, hogy sok jó ajánlatot kapjon más csapatoktól, és ebben persze a kora is hátráltatja. Az nem vitás, hogy ez a 2021-es 4 milliós összeg egy "prove it" szerződésnek tekinthető, de miután Harris nem igazán bizonyított semmit, sokkal nagyobb kontraktusra nem tarthat igényt. Ugyanakkor egy valódi kezdő S fizetés átlagosan nagyobb összeget takar évi 4 milliónál, tehát még egy ilyen évben már nem biztos, hogy beleegyezne, várhatóan ennél valamivel nagyobb összegért cserébe maradna a csapatnál. Ez pedig az építkezés közepén már nem biztos, hogy megéri az Eaglesnek.

 

A szerkesztők szerint:

  • Csoki: Szimpatikus srác, és nem játszott rosszul, de nem is volt elég jó ahhoz, hogy a kora ellenére is megtartsuk. Erősíteni és fiatalítani kell a secondary-t, ebbe az egyenletbe Harris nem igazán fér bele.
    Menjen.
  • Theofilosz: Őszintén szólva többet vártam Harristől amikor idejött. Voltak szép megmozdulásai, de Marcus Epps játékát sokkal jobb volt nézni. Várhatóan a draftról is fog érkezni erre a posztra játékos úgyhogy
    - Menjen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8417764758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása