Menjen vagy maradjon? 2022. / 7.rész - J.J. Arcega-Whiteside (WR?)

7jjaw.jpg

 

Sok mindent elárul a poszt helyzetéről, hogy már a harmadik elkapó kerül terítékre, a menjen vagy maradjon sorozatunkban. Utoljára maradt a legkönnyebb döntés, mégpedig José Joaquín Arcega-Whiteside.

Mint az közismert Whitesideot 2019-ben draftoltuk a 2.körben, az 57. pickkel. Akkor még ez korrekt választásnak tűnt, az Eaglasnek akkor is, most is szüksége volt illetve van egy 50-50 elkapóra, aki megbízható célpont a redzoneban. Mindenki azt hitte, hogy erre tökéletes lesz JJAW, nem csak az Eagles, hanem rengeteg játékosmegfigyelő is, köztük a nagy Mel Kiper is. Egyetemen valóban dominált is a contested catchek terén, a felépítése teljesen ideális egy ilyen típusú elkapóhoz, 4.49-es időt futott 40 yardon, egy szóval minden arrafelé tendált, hogy ígéretes második számú elkapó lesz egy csapatban. Természetesen ez a csapat az Eagles lett.

Újonc évében kiváló training campet és preseasont tudhatott maga mögött, úgyhogy valóban minden arrafelé tendált, hogy jól döntött a csapat. De nem forgatom tovább a kést itt minden Eagles rajongó szívében, hanem röviden rátérek arra, hogy nem így lett. A 2019-es szezonban kijöttek JJAW gyengeségei, mégpedig hogy nem futja elég jól az útvonalakat, és nem elég gyors. Ez lett volna a kisebbik baj, de az úgynevezett erősségei is eltűntek, egyáltalán nem láttunk tőle contested catch-t, droppot azonban rengeteget. Így kaptunk egy elszakadni, elkapni nem tudó elkapót. Jó, ne legyünk igazságtalanok blokkolni jól tudott már akkor is. Így tehát a szezont 10 elkapással és 169 yarddal zárta. 

A második éve előtt ismét fenomenális training campet produkált, így sokakban kezdett éledezni a remény, hátha majd 2020-ban megváltja elsősorban magát, aztán a csapatot. Újabb keserű csalódás. A szezonnak csak a felén játszott, amely során 4 elkapást sikerült összehozni 85 yardért. Ja és el ne felejtsem, volt egy összeszedett fumble TD-je, Sanders 74 yardos futása után.

Idén nem volt jó training campje, hasonlóképpen szezonja sem. Főképpen a special teamben használtuk, ahol egyébként tisztességes munkát végzett. Elkapóként általában csak a blokkolás volt a feladata, ami egyébként nem elhanyagolható eleme egy elkapó játékának, de azért egy második köröstől ennél többet várnánk. Ugyanakkor a Saints elleni 23 yardos elkapása talán nem túlzás azt mondani, hogy megmentette a mérkőzést, úgyhogy ezért jár a dicséret. JJAW karrierjének ezen szakaszán senki nem várt igazából ennél többet, amit kértek tőle azt tisztességesen elvégezte, úgyhogy bár a játéka nem nyűgöz le, azért az tisztelendő, hogy zokszó nélkül elvégezte ezeket a piszkos munkákat. 

A fő kérdés persze, hogy most akkor mi legyen vele. Már csak a következő évre van szerződése, amellyel 1,5 millióval terhelné a fizetési sapkát. Kivágása vagy elcserélése esetén az Eagles $405 222 halott pénzt nyelne be, míg több mint 1 milliót spórolna rajta. Nehéz elképzelni, hogy az Eagles ne élne ezzel a lehetőséggel, még akkor is ha ezzel nyíltan beismernék, hogy elszúrtak anno egy második körös picket.  Edzőtáborra még elképzelhető, hogy marad ismét, ám ahogy Greg Wardnál is írtuk, telített a WR room, és még várható is erősítés, úgyhogy sehogy se fér bele az Eagles 2022-es képletébe J.J. Arcega-Whiteside. Ha mégis itt lesz jövőre ő is, és Reagor is, akkor azt azt jelenti, hogy baj van. Nagy. 

 

A szerkesztők szerint:

Csoki: A WR sor erős ráncfelvarrásra szorul, ha pedig jönnek új játékosuk, akkor távozóknak is kell lenniük. Erre az egyik legalkalmasabb jelölt lehet JJAW, aki elkapóként hatalmas bust. Special Teamben és blokkolóként megállja a helyét, de ez nem ér annyit, mint a kivágásával felszabadítható bő 1 millió, és a roster spot.
- Menjen.

Theofilosz: JJAW-ot amúgy jobban bírom mint Reagort, mert ő legalább segíti valamiben a csapatot, szóval ha fordítva lenne a szerződésük, akkor gondolkodás nélkül azt mondanám, hogy Whiteside maradhat, Reagor menjen. De a jelenlegi körülmények között sajnos nincs min gondolkodni, Reagor úgyis marad, tehát JJAW
- Menjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9217765386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása