Menjen vagy maradjon? 2022 / 10. rész - Steven Nelson (CB)

10nelson.jpg

 

A mai részben Steven Nelsonról lesz szó, aki egy elég kései szerzemény volt a tavalyi holtszezon során. A CB 2019-ben írt alá a Steelers-szel egy 3 évre szóló, 25,5 milliós szerződést, majd a tavalyi szezont követően kivágták. Sokáig nem talált magának csapatot. Ez nem olyan ritka dolog az olyan játékosok körében, akik jól, de nem kiemelkedően játszanak. Ők általában egy aránylag erős fizetést szeretnének, a csapatok ezeket nem nagyon adják meg neki, így addig halasztódik a dolog, míg valamelyik GM végül enged, vagy a játékos ad lejjebb az igényeiből. Nelson kapcsán inkább utóbbi teljesült be: egészen júliusig nem talált magának csapatot, pedig az Eagles már a piac nyitásakor is érdeklődött iránta. Végül 1 évre, 3 millióért igazoltuk le, most pedig szabadügynök lesz.

 

Nelson teljesen korrekt teljesítményt mutatott fel a szezon során, kifejezetten hasznos tagja volt a védelemnek, és erősítést jelentett a secondarynek. De azért nem mondható, hogy hatalmasat villantott volna. Végül 50 szereléssel, 7 levédekezett passzal és egy INT-el zárta a szezont. Ezek után idén sem lesz hatalmas verseny érte a piacon, de azért számíthat ennél az évi 3 milliónál jobb ajánlatokra. Az fix, hogy ő hosszabb távú szerződést szeretne, és erre lehet is esélye. Akár az Eagles is dolgozhat a megtartásán, hiszen egyáltalán nem volt rossz, különösen a korábbi évek 2. számú CB-jeihez viszonyítva. Ugyanakkor itt is igaz, amit Harris esetén már elmondtuk: a secondary sokat javult, de még most sem jó, és a leginkább problémás dolog ebben a csapatrészben, a kiöregedő tendencia. Slay 31, Nelson 29 éves. Mindenképpen volna értelme korai körös cetlit áldozni DB-re, ez pedig CB esetén leginkább Nelson helyét veszélyeztetheti a csapatban.

 

Elképzelhető, hogy az Eagles próbálkozik majd Nelson megtartásával, de ha így is lesz, ez várhatóan nem túl komoly ajánlatokkal fog történni. Nelson viszont feltehetően úgy gondolkodik, hogy érdemesebb tesztelnie a piacot. Igazából egyik fél sem járna rosszul, ha nem válnának el egymástól, de nem is éri meg nekik annyira, hogy komoly erőfeszítéseket tegyenek az elszakadás elkerüléséért.

 

A szerkesztők szerint:

Csoki: Nem bánnám ha maradna, egész jól játszott, és felüdülést jelentett végre egy olyan év, amikor nem volt különösebben nagy baj a secondary-vel. De a fiatalítás főleg Nelson helyét veszélyeztetheti a CB sort nézve, márpedig fiatalításra egyértelműen szükség van. Szerintem hoznunk kéne az egyik 1. körös cetlivel egy cornert, aki leginkább Nelson helyét vehetné át.
- Menjen.

Theofilosz: Idén közel sem volt akkora problémánk a cornerback poszt, mint azt megszokhattuk az előző években. Ez elsősorban természetesen Slay érdeme, de nagyban hozzájárult Nelson is a sikerhez. Nem emlékszem egy mérkőzésre sem ahol nagyon kiakadtam volna rá, vagy nagyon megverték volna. Tökéletesen hozta azt amiért ideigazoltuk. Ha meg tudjuk tartani olcsón, akkor tartsuk meg! 
- Maradjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3517767356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása