Menjen vagy maradjon? 2022. / 11.rész - Andre Dillard (T)

received_2038008889738978.jpeg

 Az utolsó támadójátékosunkhoz érkeztünk el az idei sorozatunkban. Ő pedig Andre Dillard, aki igencsak érdekes pályát futott be eddig az Eaglesnél. 

2019-ben Howie felcserélt három helyet az első körben, és a 22. pickkel kiválasztotta Dillardot, akiben a következő franchise left tackle-t remélték felfedezni. Az újonc évében még nem is igen szerették volna használni, hiszen még itt volt Jason Peters. Azonban az élet nem így hozta, és négy mérkőzésen is kezdenie kezdett, háromszor bal tackle, egyszer jobb tackle poszton. Ezt pedig borzalmas volt nézni. Össze-vissza verték mindkét oldalon, de főleg a jobb oldalon szenvedett. Összesen 6 sacket engedett, ami egy teljes szezonban 24 sacket jelentene, ez pedig minősíthetetlen teljesítmény. A bull rush volt a gyengéje, erőből rendszeresen meg tudták verni.

2020-ban kikiáltották már a szezon előtt kezdő left tackle-nek, azonban a training camp során súlyos sérülést szenvedett, amellyel véget is ért a szezonja. Szerencsénkre, így ugyanis megtalálhattuk az igazi franchise bal oldali tackle-t, Jordan Mailatat. 

Az idei training camp során nagyon be volt harangozva Mailata és Dillard párharca a kezdő helyért. Valójában azonban nem igen volt ott semmiféle párharc, Mailata konzisztensen kiváló teljesítményt nyújtott, míg Dillard csak egy inkonzisztens jót. Az első pár nap után már egyértelmű volt, hogy ki lesz a kezdő. Így hát a szezon nagy részét a cserepadon töltötte. Lane Johnson kimaradása alatt ugrott be pár mérkőzésre, míg Mailata kimozgott a fal jobb szélére. Bár nem dominált közel sem úgy mint Jordan, de olyan borzalmas sem volt mint az újonc évében, egészen korrektül teljesített. Lane visszatérése után viszont ő is visszatérhetett a kispadra.

Dillard legfőbb gyengesége véleményem szerint jelenleg az, hogy nem rotálható. Nem képes jól teljesíteni guard, vagy jobb tackle pozícióban, így pedig közel sem olyan értékes csere, mint például Jack Driscoll volt idén, aki közben kezdővé is avanzsált. Ha egy falember csere, akkor fontos lenne, hogy a centeren kívül bármelyik poszton bevethető legyen, Dillard pedig erre nem képes sajnos. Ennyire pedig nem értékes még a left tackle pozíció sem, hogy egy első körös legyen ott a csere. Ez egy olyan luxus amit nem hiszem hogy az Eagles még egy évig megengedhetne magának. 

Idén körülbelül 4 millióval terhelné a fizetési sapkát. Kivágni nem érdemes, mert rögtön ez a 4 millió halott pénz lenne, ellenben egy cserével bő 2 milliót lehetne spórolni rajta. Márpedig Dillard hoz egy ligaátlag szintet, számos csapatnál vannak Andrenál rosszabb játékosok a kezdőben. Így tehát valószínűleg lenne kereslet rá, a kérdés az, hogy mennyit lennének hajlandók feladni érte a csapatok, és mennyi az amennyit Howie elvár. Én személy szerint egy 4. kört várnék érte, de azon se lepődnék meg ha ennél rosszabbat kapnánk. Nehéz elképzelni, hogy az Eagles 4 milliót szeretne fizetni azért egy játékosnak, hogy üldögéljen a padon. 

A legvalószínűbb tehát egy csere, és a nyílt elismerése annak, hogy Dillarddal (is) mellé nyúlt Howie Roseman. Maga a csere időpontja feltehetően nagyon ki fog tolódni, mert még előttünk a draft és a free agency is, Dillardért pedig érthető módon nem fognak tolongani a vevők, egészen addig amíg végső elkeseredésükben nem lesz más választásuk. 

 

A szerkesztők szerint:

Csoki: Az Eagles Mailata személyében egy bődületesen jó LT-t szerzett/nevelt ki. Bár Dillard szép lassan egész korrekt szintre jutott, így már nem igazán van szükség rá. Viszont most még el lehetne cserélni. Van egy jobb kezdőnk, de közben Dillard jobbnak tűnik, mint egy csere, szóval lehet értéke. Nem biztos, hogy nagy lesz a kereslet iránta, de meg kellene próbálni. Spórolunk is rajta, cetlit is kaphatunk, de csak egy backupot vesztenénk.
- Menjen.

Theofilosz: Dillardnak itt semmi nem jött össze, pedig őt is a Jeff Stoutland edzette mint Mailatát, Kelcet, Lane-t. Hála Istennek, hogy idén viszonylag jó teljesítményt nyújtott, így legalább van remény hogy valami jó cetlit kapjunk érte. Csereként szinte semmilyen hasznot nem hajt a csapatnak, úgyhogy határozottan
- Menjen. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4617768524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása