EAGLES DRAFT TIPPJÁTÉK - 2022.

draftjatek_2022.png

SZABÁLYOK

 

A tippjátékunk lényege nagyon egyszerű: El kell találni, hogy mely játékosokat fogja kiválasztani az Eagles a 2022-es drafton.

 

NYEREMÉNYEK

 

A legtöbb pontot elérő 3 résztvevő nyereményt kap:

- Az 1. helyezett egy Philadelphia Eagles Hungary logós pólót nyer.

- A 2. helyezett egy Philadelphia Eagles Hungary logós bögrét nyer.

- A 3. helyezett egy Philadelphia Eagles Hungary logós kulcstartót nyer.

 

FORMÁTUM

 

A tippeknél a kiválasztott játékos nevét, a posztját és az egyetemét kell megadni.

 

PONTOZÁS

 

Alapvetően 3 dolgot lehet eltalálni egy tippel:

 

  1. A kiválasztott játékos posztját ⇨ Safety = 2 pont
  2. Azt, hogy egy játékos az Eagles hányadik választása lesz (sorszám)*1Field Goal = 3 pont
  3. A kiválasztott játékos nevét. ⇨ Touchdown és Extra Pont = 7 pont
  4. + A későbbi körökben már jóval nehezebb a konkrét nevet eltalálni, ezért a 4. körtől kezdve a Touchdown mellé Extra Pont helyett sikeres 2 pontos kísérlet jár. (Ez csak abban az esetben él, ha tökéletes a tipp, tehát mindennek stimmelnie kell.) = 8 pont

 

- A szerzett pontok összeadódnak. -

 

*1Tehát nem a kört kell megtippelni, hanem csak azt, hogy egy játékos az Eagles hányadik választása lesz. Azért döntöttünk így, hogy ne nagyon kavarhasson be egy trade. Például, ha az Eagles odaadja az 1/15-ös cetlit a Jaguarsnak a 2/1-esért (+ egyebekért) akkor az Eagles nem húz az 1. körben. A tippjátékunk rendszerében ez nem sokat számít - ugyan az 1. választás a 2. körre csúszik, de nem veszít pontokat emiatt senki, hiszen az 1. választottat kell megtippelni, nem pedig az 1. körös választottat.

 

PÉLDA

 

A TIPP  

 

 Az Eagles 1. választása: Brian Westbrook Jr. (RB - Villanova Wildcats)

 

A DRAFT

 

  1. Az Eagles egyáltalán nem választja ki Brian Westbrook Jr.-t és RB-t sem húz a csapat. = 0 pont
  2. Draftol az Eagles RB-t, de nem az első választottként, és nem Brian Westbrook Jr.-t. ⇨ Safety*2 (a posztért) = 2 pont
  3. Az Eagles az első választottként RB-t húz, de nem Brian Westbrook Jr.-t. ⇨ Safety (a posztért) + Field Goal (a sorszámért) = 5 pont (2 pont + 3 pont)
  4. Az Eagles kiválasztja Brian Westbrook Jr.-t, de nem az első választottként. ⇨ Safety (a posztért) + Touchdown és Extra pont (a névért) = 9 pont (2 pont + 7 pont)
  5. Tökéletes tipp - Az Eagles első választottja Brian Westbrook Jr. ⇨ Safety (a posztért) + Field Goal (a sorszámért) + Touchdown és Extra pont*3 (a névért) = 12 pont (2 pont + 3 pont + 7 pont)

 

*2 A posztért járó 2 pont (Safety) pontosan annyiszor jár, ahányszor eltaláltátok.

Például:

  • Ha összesen 4 RB-t tippeltek, de 3 RB-t húz ki az Eagles, akkor a 2 pont háromszor jár.
  • Ha 2 RB-t tippeltek, az Eagles pedig 3 RB-t húz, akkor a 2 pont kétszer jár.

*3 Tökéletes tipp esetén 4. körtől kezdve az Extra pont helyett sikeres 2 pontos kísérlet jár, vagyis így legfeljebb 13 pont szerezhető egy tippel.

 

HOLTVERSENY

 

Ha a tippjátékban holtverseny alakul ki 2 vagy több résztvevő között, akkor bónuszpontokat osztunk ki. Ez úgy fog kinézni, hogy összehasonlítjuk az egyes tippeket. Itt már a korai körökben helyesen tippelők lesznek előnyben, mert azok a pickek komolyabb jelentőséggel bírnak a csapat szempontjából, és valamilyen formában erre is tekintettel szerettünk volna lenni.

  • Aki az 1. választottra leadott tippjére több pontot kapott, mint a vele holtversenyben lévő, az kap +0,010 bónuszpontot.
  • Aki a 2. választottra leadott tippjére több pontot kapott, mint a vele holtversenyben lévő, az kap +0,009 bónuszpontot.
  • Aki a 3. választottra leadott tippjére több pontot kapott, mint a vele holtversenyben lévő, az kap +0,008 bónuszpontot.
  • És így tovább...

Ha minden holtversenyes ugyanannyi pontot kapott egy adott tippre, akkor egyikük sem kap bónuszpontot.

Amennyiben kettőnél több különböző pontszámot kaptak a holtversenyben lévők egy adott tippre, akkor az előbb leírt bónuszpontokat szintenként egy-egy tizedesjeggyel eltolva többször is meg lehet kapni.

  • Pl.: Márk, Sanyi és Ricsi holtversenyben vannak. Márk 0 pontot kapott az 1. választott tippjére, Sanyi 5-öt, Ricsi pedig 12-t. Ebben az esetben Márk nem kap bónuszpontokat, Sanyi 0,01 bónuszpontot kap, Ricsi pedig 0,011 bónuszpontot. - Ezt az összehasonlítást mindegyik tippnél elvégezzük.

A névért és a posztért járó pontokat mindig a lehető leghamarabb osztjuk ki.

  • Ez a szabály az alapvető pontozásnál is érvényes, csak azért írtuk ide, mert kizárólag holtverseny esetén van jelentősége. Emiatt a szabály miatt kis valószínűséggel előfordulhat például, hogy valaki 3 pontot kap egy tippre a kör eltalálása miatt, bár ez nem tűnik logikusnak, hiszen csak a kört nem lehet eltalálni. De mondok egy példát: Ricsi arra tippel, hogy a 4. és az 5. körben is RB-t húz a csapat. A valóságban viszont csak az 5. körben választ futót az Eagles. A szabály szerint tehát a pontokat a lehető leghamarabb kapja meg minden résztvevő, ezért Ricsi a 4. körös RB tippjére megkapja a 2 pontot a posztért, az 5. körös RB tippjére pedig 3 pontot kap a körért. Így holtverseny esetén nem kerül igazságtalanul hátrányba egy olyan tippelővel szemben, aki csak a 4. körbe írt RB-t.

A bónuszpont csak a holtversenyesek közötti rangsor felállítására szolgál.

Ha a dobogósok között ezek után továbbra is fennáll a holtverseny, akkor a tippek leadásának időpontja dönt: Aki korábban elküldte a tippjét, az lesz előnyben.

 

EGYÉB TUDNIVALÓK

 

  • Az Eagles 2022-es draft cetlijei, jelen állás szerint /sorszám - kör (overall)/:
  1. - 1. (15.) - A Dolphinstól
  2. - 1. (18.) - A Saintstől
  3. - 2. (51.) - Az Eagles saját pick-je
  4. - 3. (83.) - Az Eagles saját pick-je
  5. - 3. (101.) - A Saintstől
  6. - 4. (124.) - Az Eagles saját pick-je
  7. - 5. (154.) - Az Eagles saját pick-je
  8. - 5. (162.) - A Commanderstől
  9. - 5. (166.) - A Cardinalstól
  10. - 7. (237.) - A Saintstől

 

  • Trade-ek tippelésére nincs lehetőség.
  • A tippeket április 28. (csütörtök) 23:59-ig lehet beküldeni.
  • A részvételhez egy nevet és egy e-mail címet kérünk (amin felvehetjük veletek a kapcsolatot ha nyertek), valamint a későbbiekben a nyertesektől levelezési címet is, ahova a díjakat küldhetjük. Ezeken kívül viszont semmilyen adatot nem fogunk kérni.
  • Egy névhez csak egy email cím tartozhat (és fordítva), és egy névről csak egy tippet fogadunk el. Ha idő közben változik a véleményetek, nyugodtan beküldhettek több tippet is, de csak az utolsót vesszük figyelembe.
  • Mivel a korai körökbe várt játékosokra nagyobb eséllyel lehet helyesen tippelni, ezért előnybe kerülhetne az, aki pl. mind a 10 helyre 1. körbe várt játékost írna. Ez viszont igazságtalan volna azokkal szemben, akik "rendesen", reálisan tippelnek, tehát pl. a 7. körbe egy 7. körbe várt játékost írnak. Azért, hogy ilyen módon ne lehessen előnybe kerülni, figyelni fogjuk, hogy a tippelt játékosokat várhatóan melyik körben választják majd ki. Ehhez a PFF Big Board-ot fogjuk használni. Az Eagles jelenlegi cetlijei szerint a csapat által draftolt játékosok átlagosan a 3,6. körben lesznek kiválasztva. Ehhez képest a Big Board alapján legfeljebb -1 körös eltérést fogadunk el (tehát 2,6-os átlagtól felfelé érvényes a tipp).
    Pl.:

nevtelen-1.jpg

Az, hogy egy játékos várhatóan melyik körben fog elkelni a PFF Big Board szerint, az a játékos nevére kattintva ellenőrizhető: 

screenshot_1.jpg

Olyan játékosok esetében, akiknél a PFF Big Board leírásban nem szerepel várható kör, ott a Big Board helyezés alapján teszünk becslést a várható körre. (Azzal számolva, hogy az Big Board 1. helyezett lesz az 1/1, a 2. az 1/2 stb.). Ha a játékos egyáltalán nem szerepel a Big Boardon, akkor a Walterfootball tippjeit alkalmazzuk. Ha ott sem találunk erre vonatkozó tippet, akkor az adott játékos esetében 8-as értékkel számolunk (várhatóan UDFA).

 

A TIPPELT JÁTÉKOSOK BEAZONOSÍTÁSA

 

Fontos, hogy minden esetben odaírjátok a posztot és az egyetemet, hogy névegyezés, a nevek hasonlósága, elírás (stb.) esetén is egyértelmű legyen, hogy kire gondoltok. Itt az NFL hivatalos draft board-jából indulunk ki. 

Ha egyértelmű, hogy kire gondoltok egy tippben, de valami nem egyezik a hivatalos adatokkal, akkor úgy vesszük, hogy elírtátok.

Példa:

  • Arra tippeltek, hogy az 1. körös választott Brian Westbrook Jr. (WR) lesz, ám valójában ő egy RB… Ebben az esetben semmiféle pontot nem kaptok a WR-ért, de az RB-ért igen, mintha helyesen írtátok volna.
  • Ha Brian Westbrook Jr. a hivatalos névsorban úgy szerepel, hogy RB/WR, de ti csak RB-t írtok, akkor megkapjátok a pontokat az RB-ért és a WR-ért is, mintha helyesen írtátok volna.

DE! Ha nem egyértelmű, hogy kire tippeltek, akkor semmilyen pont nem jár!

Pl.: A tipp az, hogy Brian Westbrook Jr. (RB - Clemson).

  1. Egyetlen Brian Westbrook Jr. van, de ő a Villanova Wildcats csapatában játszott.

Semmi gond, értjük, hogy kire gondoltok.

  1. Két Brian Westbrook Jr. nevű játékos is van, az egyik RB, aki a Villanova Wildcats-nél játszott (az egyetem nem stimmel), a másik TE, aki a Clemsonra járt (a poszt nem stimmel).

Nem tudjuk, hogy melyikükre gondoltok -> Nem jár pont!

  1. Két Brian Westbrook Jr. nevű játékos is van, de egyikük sem RB, és egyikük sem volt a Clemson játékosa.

Nem tudjuk, hogy melyikükre gondoltok -> Nem jár pont!

 

Na hát ennyit a szabályokról, de ha maradt bennetek kérdés, nyugodtan írjatok nekünk üzenetet.

Ezen a linken lehet leadni a tippeket.

Sok szerencsét kívánunk!

 FLY EAGLES FLY

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr517813335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása