Offseason 1.rész - A.J. Brown vol.1

img_20220623_193832.jpg

Eljött, sőt, már hosszabb ideje tart is az év talán legnehezebb szakasza az NFL rajongók számára. Elenyészően kevés a játékos mozgás, nincs semmi nyilvános edzés, semmi különösebb esemény az OTA-től egészen a training campig. Ilyenkor minden rajongó éhes az amerikai futball bármilyen formájára amivel ekkor találkozhat, a legjobb pedig esély erre, ha visszatekint a múltba. Mi is ezt tesszük, és kicsit felelevenítjük a holtszezon legnagyobb eseményeit. Kezdünk is a legnagyobbal, fókuszban az A.J. Brown trade.

Fogalmunk se volt. Még csak nem is sejtettük, hogy miket ügyködik a háttérben Howie Roseman, az Eagles holtszezonjának hőse. De nem voltunk egyedül, igen-igen kevés ember tudott arról, hogy A.J. Brown április 28-án a Philadelphia Eagles játékosa lesz. Nem tudta Jason Kelce, Fletcher Cox, DeVonta Smith, Darius Slay, sőt a legtöbb játékos felfedező sem, akik ott ültek az Eagles draft szobájában. Howie Roseman a színfalak mögött, csendben összehozta a cserét, ami felrobbantotta a draftot. 

De hol is kezdődött mindez? Mert azért voltak jelek. A merészebbek és az álmodozók talán le is csaptak ezekre az elhanyagolható jelekre, mondván, "ez nem véletlen". Utólag nekik lett igazuk. Semmi sem volt véletlen.
Nem véletlen például, hogy Jalen Hurts A.J. Brown egyik, ha nem a legjobb barátja. Ez már 2019-ben is így volt, a szemfülesek pedig fel is fedezték, hogy Hurts ott volt Brownnal együtt, amikor a kiváló elkapót felhívta a Titans, hogy őt választották ki az 52. pickkel. 

deagpsja9iw81.png

 Az első komolyabb jelet idén kaptuk, április elején, amikor Jeffrey Lurie bejelentette, hogy 2023-ban visszatérnek a közkedvelt Kelly Green mezek. Az NFL hivatalos oldalára pedig ki is raktak egy szerkesztett képet Devonta Smith és Jalen Hurtsről a Kelly uniformisban. A.J. Brown pedig úgy reagált ahogy valamennyi Eagles szurkoló:

20220623_192624.jpg20220623_192628.jpg

Szabad fordításban ezután a következő rövid párbeszéd játszódott le:

Jalen Hurts: Szent szar, azt akarod hogy ez legyen rajtad is?

1k_mindigüresen: ezaz, kavarj csak fel némi szart XD.

A legtöbben csak jót nevettünk ezen, hiszen Brown a Titans egyik legjobb játékosa (volt), a csapat pedig világossá is tette, hogy semmiképpen nem engedik el a franchise elkapót. Úgyhogy amikor a draft előtt pár nappal Hurts kirakott egy képet, senki nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget továbbra sem.

d8fe150a2b46bf028ab335239caa0c39.png

Jalen A.J. lányának a születésnapi partijára látogatott el, mint utólag kiderült, és ha már ott volt akkor edzettek egy jót közösen Brownnal. Ezeket már korábban is megtették az eseményben magában nem volt újdonság. A draft utáni interjúk során viszont kiderültek a részletek: a két játékos sokszor poénkodott már azon hogy milyen jó lenne együtt játszani, Hurts viszont ezúttal komolyan is megemlítette ennek a lehetőségét Brownnak, aki egyáltalán nem volt elégedett azzal a szerződéssel amit a Titans elé rakott. Hurts kétfelé is ügyködött, Howie Roseman fülébe is bogarat rakott, hogy nem is olyan lehetetlen megszerezni Brownt. Az Eagles tehát telefonált, de az idő igencsak szorított. A.J. maga is nem sokkal a draft előtt bólintott rá az üzletre, Roseman előtt pedig ezután igencsak nehéz feladat állt: összehozni a cserét és az új szerződést is a draft napján. Mindezt eközben titokban is igyekeztek tartani, olyannyira, hogy a játékosok közül például egyedül Hurts tudta, hogy mi folyik a háttérben. Majdnem ki is futott Roseman az időből, de hála Istennek végül sikerült összehozni mindkettőt:

Az Eagles adta a 18. és a jövő évi 101. picket, a Titans pedig adta A.J. Brownt. Hurts új fegyvere egyben új szerződést is kapott, egy 4 éves 100 millió dollárt érő szerződést, amelyből 57 millió garantált. A.J. így top fizetést kapott évi 25 millióval, jelenleg az 5. legjobban kereső elkapó a ligában, a csere létrejöttekor pedig ő volt a 4. legdrágább WR. 

A Titans mindössze évi 16 milliót ajánlott Brownnak a saját elmondása szerint, ha már 22 milliót ajánlottak volna, akkor maradt volna. A Titansnak így Treylon Burks maradt, akit a 18.picckel választottak ki. 

Brown a sajtótájékoztatókon elmondta, nagyon izgatott, hogy a Philadelphia Eagles tagja lehet, és különösen hogy a legjobb barátjával játszhat együtt. Hurtsért pedig még keményebben oda fogja tenni magát, oroszlánként fog küzdeni a barátjáért. DeVonta Smith-szel véleménye szerint tökéletesen kiegészítik egymást, Smith egy speedster elkapó aki magas szinten futja az útvonalakat, míg ő inkább egy fizikális elkapó. Szerinte DeVonta is első számú WR, és mivel a legjobb cornereket ő elviszi előle, így arra számít hogy Smith dominálni fog a következő szezonban. A csillagos ég a határ mind DeVonta, mind a csapat számára.

Statisztikái:

- 185 elkapás 2995 yard 24 TD.

- 2021: 63 elkapás 869 yard 5 TD (13 mérkőzés)

- 2020: 70 elkapás 1075 yard 11 TD (14 mérkőzés) Pro Bowl

- 2019: 52 elkapás 1051 yard 8 TD ( 16 mérkőzés)

- 2021-ben a PFF-nél Brown kapta a 4. legjobb elkapó osztályzatot (88.8), valamint ő a 4. legjobb elkapó yard/futott útvonalak tekintetében is (2.72)

- A liga legjobb elkapója volt 2021-ben press coverage-al szemben

20220623_212708.jpg

- Brown minden statisztikáját annak a függvényében kell tekinteni, hogy a Titans egy futásra épülő csapat, a passz játékaik aránya mindössze 50.7% volt 2021-ben, ami a 2. legkevesebb volt a ligában.

 

 

Utóirat: Reményeink szerint érkezünk még egy cikkel A.J. Brownról a közeljövőben, amelyben majd a játékát kíséreljük meg kielemezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8917865383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása