Eagles vs. Giants sérülésjelentés

EAGLES


OUT:

LB Shaun Bradley
OT Lane Johnson
CB Avonte Maddox
DE Janarius Robinson
DE Josh Sweat

Kérdéses:

QB Jalen Hurts

IR/PUP

DE Derek Barnett
P Arryn Siposs
DT Marlon Tuipulotu
DE Robert Quinn
S C.J. Gardner-Johnson

T/G Brett Toth

 

Fájdalmas volt a Saints elleni vereség, és nem csak a végeredmény, hanem a sérülések miatt is. Így a szezon végére kicsit megszaporodtak a nevek a sérülésjelentésekben, de azért bőven akad jó hír az utolsó meccsünk előtt. A hivatalos sérülésjelentés kiadása, tehát péntek óta már kicsit okosabbak lettünk: Hurts játszani fog, C.J. Gardner-Johnson és Robert Quinn aktiválva lettek IR-ről, ők is visszatérnek ma este. Robinson és Bradley pedig IR-re kerültek. Ezekre igazából számíthattunk.

Abban sincs meglepetés, hogy Sweat nem fog játszani. Sajnos a védő egy elég ijesztő nyaksérülést szenvedett a Saints ellen. Megjárta a kórházat is, a héten pedig nem edzett. Természetesen így szó sincs a játékáról. Ami viszont jó hír, hogy ennek a sérülésnek, úgy fest, nagyobb volt a füstje, mint a lángja: Állítólag nem súlyos a dolog, és Adam Caplan értesülései szerint Sweat az első PO meccsre már visszatérhet.

Ez Lane Johnsonról szintén elmondható, tehát remélhetőleg a rájátszás során már bevethető lesz az OT.

Maddox visszatérése még mindig a levegőben lóg, nincs sok konkrét infó vele kapcsolatban, de ami van, az bizakodásra adhat okot.  A hírek szerint az NFC döntőre visszatérhet, ha nem előbb. Persze mindez csak akkor érdekes, ha eljut odáig az Eagles. Mindenesetre addig is Josiah Scott-ra számíthatunk slot CB poszton kezdőként.

Shaun Bradley limitált edzéssel kezdte a hetet, majd pénteken már egyáltalán nem edzett egy csuklósérülés miatt. Robinsonnál majdnem ugyanez volt a helyzet. Azóta IR-re kerültek mindketten, és ezzel valószínűleg véget is ért a szezonjuk (elméletileg a SB-re még visszatérhetnének...).

Mivel új punterünk, Brett Kern a szabályok szerint több alkalommal már nem felmozgatható egy meccs erejéig az aktív keretbe, de ugyanakkor Siposs még nem épült fel, így Kern már hivatalosan is tagja az 53 fős keretnek.

És végül egy újabb jó hír, hogy Miles Sanders státusz nélkül várja a meccset, miután pénteken már teljes értékű edzésmunkát végzett. Előtte térdsérülés miatt volt két napig limitált.

____________________________________________________________

GIANTS

OUT:

OLB Azeez Ojulari
DL Leonard Williams

Kétes:

CB Adoree’ Jackson

Kérdéses:

C Jon Feliciano

IR:

LB Darrian Beavers
DL D.J. Davidson
OL Joshua Ezeudu
WR Collin Johnson
OG Shane Lemieux
OL Marcus McKethan
CB Aaron Robinson
WR Wan’Dale Robinson
WR Sterling Shepard
DE Elerson Smith
DL Nick Williams

Igazság szerint nincs sok értelme mélyen belevetni magunkat a Giants sérültjeinek elemzésébe, ugyanis némi feszültségfokozás után megjött az általunk nagyon várt hír: a New York Post értesülései szerint a Giants számos kulcsfontosságú kezdőjét pihentetni fogja, tehát a sérültektől függetlenül, gyakorlatilag egy cserecsapat ellen kell játszania a Phillynek. Igazából ez volt az ésszerű döntés a Giants részéről: Már biztosan továbbjutók, már biztosan a 6. kiemelést érik el, és ha az Eagles-szel sikerülne kiszúrniuk egy győzelemmel, akkor is csak egy másik csoportriválist, a Cowboyst juttatnák jobb helyzetbe. Szóval nincs sok értelme kockáztatni a legfontosabb játékosaik testi épségét. Néhány snap erejéig lehetséges, hogy látunk majd egy-egy komolyabb nevet a pályán, csak hogy ne jöjjenek ki a ritmusból a rájátszás előtt. De összességében elmondható, hogy egy B csapat fog játszani, egy számukra tét nélküli meccsen, igazi motiváció nélkül. Persze ilyenkor mindig ott a rizikója annak, hogy az ellenfél pár méltatlanul háttérbe szorított játékosa megragadja az alkalmat, és megmutatja, hogy neki a kezdőben volna a helye. Szóval nem szabad teljes mértékben hátradőlni, de a kellő óvatosságot megtartva azért remélhetjük, hogy ez a meccs nem jelent majd gondot az Eaglesnek. Főleg úgy, hogy idén az óriások már a kezdő csapatukkal is elvéreztek egyszer a sasok ellen. De azért tényleg csak óvatosan, ne bízzuk el magunkat, főleg úgy, hogy nálunk azért vannak fontos hiányzók.

Mint ahogy azt bizonyára tudjátok, az Eagles számára nem tét nélküli a meccs, hiszen egy győzelem, vagy egy döntetlen kell ahhoz, hogy meglegyen az első kiemelés, a rájátszás első fordulójában a pihenőhét, és a hazai pálya előnye egészen a SB-ig. Úgyhogy kell az a W. De ha sikerül eljutni odáig, hogy garbage time-ba fullad a meccs, akkor ne lepődjön meg senki, ha nálunk is beállnak a cserék.

Fly Eagles Fly
Fotó: Derik Hamilton

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4818021460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása