Eagles @ Buccaneers sérülésjelentés.

 

EAGLES

Kérdéses:

OG Nate Herbig
DE Josh Sweat

IR:

WR J.J. Arcega-Whiteside
OG Brandon Brooks
TE Jason Croom
T/G Jack Driscoll
DE Brandon Graham
TE Tyree Jackson
OG Isaac Seumalo
LB Davion Taylor
T/G Brett Toth

 

Az Eaglesnél remek hír, hogy mindenki lekerült Covid listáról. Ezzel párhuzamosan kicsit átrendeződött a csapat. Kezdjük előbb azzal, hogy kiket kell mostantól nélkülöznünk. Az aktív keretből három peremjátékosunk is IR-re került, mivel megsérült a Cowboys elleni alapszakasz-záró meccsen: Tyree Jackson ACL szakadást szenvedett, neki már biztosan véget ért a szezonja. Brett Toth térdsérülés miatt került sérültlistára, J.J. Arcega-Whiteside-nak pedig az ujjai sérültek, műteni kell. Utóbbi két játékos igazából még visszatérhet, ha az Eagles eljut a SB-ig, de hát nem feltétlenül volna rájuk szükség ebben az esetben sem.

A gyakorló csapatból elbocsátásra került Kerryon Johnson (RB) és Matt McCrane (K).

Új érkező Jason Huntley, aki eddig a gyakorló csapatot erősítette. Ő mostantól az aktív keret tagja, ami nem is véletlen, nagyon ígéretesen játszott a Cowboys ellen, futóként és kick returnerként is bevethető. Számára viszont kissé szerencsétlen helyzet, hogy elég telített az Eaglesben a RB poszt, épp ezért a Dallas elleni meccs után Sirianni még nem is tudott egyértelmű választ adni arra, hogy Huntley felkerül-e az 53 fős keretbe. Előtte van a listán Miles Sanders, Jordan Howard, Boston Scott és Kenny Gainwell is, így pedig hiába Huntley jó játéka, nem valószínű, hogy komolyabb szerepet kaphatna.

Mellette még új játékos az 53 fős keretben Richard Rodgers is, aki eddig szintén gyakorló csapatos volt, de mostantól Jackson helyett a harmadik számú TE szerepkörét (Goedert és Stoll mögött) töltheti be.

 

Ennyit a változásokról. A sérültek terén, legalábbis mennyiség szempontjából nem állunk rosszul, de két olyan poszton lehetnek hiányzók, ahol már amúgy is nagyon elvékonyodott a csapat. Sweat státusza még nem tisztázódott a meccsre. A sérülésjelentésekben a DE "betegség" címszó alatt fut, ami valójában hasfájást takar. Sweat egész héten nem edzett, de Sirianni elmondása szerint napról napra jobban érzi magát, így könnyen előfordulhat, hogy bevethető lesz a Wild Card körben. Sweat vezeti a csapatot sack-ek számában (7,5) Hargrave-vel holtversenyben, mögötte pedig nem igazán van már mélység Brandon Graham sérülése óta, így nagy szükség lenne rá. Viszont nem túl jó előjel, hogy nem edzett a héten. A helyére nincs jobb tartalék, mint Ryan Kerrigan, szóval a szebb napokat megélt veterán lehet a kezdő, ha Sweat nem játszhat.

Nate Herbig szerdán és csütörtökön limitáltan edzett, pénteken pedig egyáltalán nem, méghozzá bokasérülés miatt. Mivel a csapat két, eredetileg kezdő guardja, Brandon Brooks és Isaac Seumalo már kiesett, komoly érvágás lehet Herbig hiányzása is. Ha nem tud pályára lépni, várhatóan Sua Opeta kezd majd jobb oldalon, és mögötte valamint Dickerson mögött az a Jack Anderson lehet majd az első számú csere, aki élete első NFL snap-jeit múlt héten, a Cowboys ellen játszotta le.

Jó hír viszont, hogy bár elég zsúfolt volt a heti sérülésjelentés (összesen 13 játékos jelent meg benne), a többiek rendben vannak, státusz nélkül várják a rájátszás első mérkőzését. A legnagyobb visszatérést Miles Sanders produkálja, aki szerdán és csütörtökön még csak limitált, pénteken viszont már teljes értékű edzésmunkát végzett. A futó karja eltört a Giants elleni meccsen, másnap meg is műtötték, szóval nem kis dolog, hogy ebből 3 hét alatt fel tudott épülni. Ugyanakkor ez persze kérdéseket is felvet, sokan kételkednek abban, hogy elég jó állapotban van az a kar az elkapások, a labdatartás vagy passz-blokkolás tökéletes kivitelezéséhez. Persze Sanders azt mondja, hogy pont elég jól van ahhoz, hogy játsszon, alaposan letesztelte a kezét, és szerinte minden rendben lesz vele. Legyen így.

 

BUCCANEERS

OUT:

WR Cyril Grayson Jr.
RB Ronald Jones II 

Kérdéses:

CB Carlton Davis III
CB Sean Murphy-Bunting
WR Justin Watson

IR

RB Giovani Bernard
LB Lavonte David
RB Leonard Fournette
WR Chris Godwin
OG Sadarius Hutcherson
DL Patrick O’Connor
CB Richard Sherman

 

A címvédőt idén nem kímélték a sérülések, de most a rájátszásra sikerült nekik elég korrekt módon gatyába rázni a keretet, legalábbis a korábbi állapotokhoz képest. Azért így is lehetnek fontos hiányzók.

Ketten már biztosan nem játszanak: a második számú RB, Ronald Jones bokasérülés miatt OUT státuszt kapott, és hasonlóan járt egy backup elkapójuk, Cyril Grayson Jr.

Fontosabb neveket találhatunk a kérdéses státuszt kapó játékosok között. Két kezdő cornerük, Carlton Davis III és Sean Murphy-Bunting játéka sem biztos. Előbbi a hét elején még teljes értékű edzésmunkát végzett, majd pénteken már csak limitáltat, utóbbi pedig egész héten limitáltat.

Az IR-en lévő játékosok közül Giovani Bernard (RB), Lavonte David (LB) és Leonard Fournette (RB) is visszatérhet holnapig. Fournette játékára jó esély van Bruce Arians elmondása szerint, és ez komoly erősítés lehet a Bucs-nak. Hasonlóan fontos volna David játéka, hiszen ő a csapat legjobb cover LB-je. A Bucs HC vele kapcsolatban is bizakodó nyilatkozatot tett, de már nem annyira magabiztos hangvételben, mint Fournette esetében. Ha David nem játszhat, Goedert levédekezésében lehetnek gondok a Tampánál. Ami viszont mindhármójuk esetében kérdéseket vet fel, az az a tény, hogy még mindig IR-en vannak, pedig arra lehetett számítani, hogy aki visszatérhet, az mostanra már az aktív keretben lesz.

Szóval vannak még kérdőjelek a Bucs háza táján, sokak játékával kapcsolatban várhatóan a meccs előtt fognak döntést hozni. Ugyanakkor náluk is elmondható, hogy bár népes volt a sérülésjelentés a hét elején, a legtöbb azon megjelenő játékos bevethető lesz a Wild Card körben.

 

Fotó: ERIC HARTLINE/USA TODAY SPORTS
Fly Eagles Fly

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1316813872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása