Menjen vagy maradjon? - 2022. / 3. rész - Jordan Howard (HB)

received_397620335541442.jpeg

 A harmadik részben ismét egy UFA játékos kerül a terítékre. Ez pedig Jordan Howard, aki igen csak megosztó játékos mind a rajongók, mind a szakértők körében. 

Jordan Howardot 2016-ban draftolta a Chicago Bears az 5. körben. Harmadik számú futóként kezdte meg az újonc évét, de nagyon hamar kezdő helyet harcolt ki magának. Az első szezonját 250 labdahordással és 1313 yarddal zárta. Hasonló módon folytatta a második és harmadik évében, 1122 és 935 futott yardot tett fel a táblára mindegyik évben 250 feletti labdaérintéssel. 

2019-ben cseréltünk érte, egy 6. körös picket áldoztunk fel. Az újonc Miles Sanders-szel osztották meg a backfieldet, egészen a szezon közepéig. 10 mérkőzés után ugyanis vállsérülést szenvedett, ami miatt kihagyta a szezon hátralevő részét. A 2020-as szezont a Miami Dolphinsban kezdte meg, ahonnan nagyon gyorsan kivágták, az Eagles pedig ismét lecsapott rá, de nem igazán tudta segíteni a csapatot.

2021-ben egy éves szerződést kötöttünk vele, a szezont azonban a gyakorló csapatban kezdte meg. Sanders Raiders elleni sérülése után aktiválta őt az Eagles, amelyet meg is hálált egy igen erős 4 mérkőzéssel . 51 kísérletből hozott 274 yardot 3 TD-vel, 5,4 yardot átlagolt futásonként. A Saints ellen térd sérülést szenvedett, visszatérte után pedig már nem volt a régi, mindössze 3,8 yardot átlagolt, a szerepe pedig olyannyira csökkent, hogy a Tampa elleni playoff meccsen egyetlen egy futása sem volt. A szezont 86 labdahordással, 406 yarddal és 3 TD-vel zárta. 

Szakértők szerint a running backek három-négy elit szezont képesek produkálni az NFL-ben, mivel ezután fizikailag kiégnek. Megfigyelhető, hogy ha egy futót az egyetemen is és az NFL-ben is agyonhasználnak, akkor pár év után jelentős visszaesés következik be a játékos produktumában. Sajnos ennek a tipikus példája Howard is, 3 elit szezon volt benne, utána pedig átlagos szint és sérülések. De akkor hová vezet mindez most minket?

Az Eaglesnek kétségtelenül szüksége van egy erőfutóra. Sem Sanders, sem Scott, sem Gainwell nem tudja a játéknak ezt az elemét nyújtani, olyan szinten legalábbis biztos nem ahogy Howard. Öröm volt nézni ahogyan azon a négy mérkőzésen bikaként ment neki a védőknek, ugyanakkor a Dolphinsnál például közel sem volt ilyen sikeres, így többen azt a következtetést vonták le, hogy az Eagles elit fala volt Howard rövid sikerének az oka. Valószínűleg az igazság a kettő között helyezkedik el, és bár még csak 27 éves, de a túlhasználtsága, és a sérülések miatt erősen kérdéses, hogy megéri-e őt visszahozni még egy évre. 

A kérdés igazából az, hogy lát-e a front office jobb lehetőséget nála?  Ha van egy fiatal erőfutó prospect a drafton, akit az Eagles kiszemel magának, és Howardhoz hasonlóan ki lehet halászni az 5. kör környékén, akkor nincs kérdés, Howard menni fog. Ha nincs, akkor viszont nem látom okát, hogy miért ne hozhatnánk vissza: olcsó, ismeri a rendszert, egészségesen hozza azt amit elvárnak tőle. Ez esetben a telített running back room miatt valószínű, hogy ismét a gyakorlócsapatban kezdené meg a következő szezont. Annyi lehet benne mint idén, hogy pár meccsre aktiválják, és segít nekünk nyerni pár meccset. Ez elég? Lehet hogy nem, de ennél többet nem is várunk tőle. 

Azon múlik minden, hogy idén, vagy később akarja az Eagles megtalálni a hosszú távú választ egy ilyen típusú futóra. Mert válasz kell, Jordan Howard pedig csak ideiglenes lehet. 

 

A szerkesztők szerint: 

  • Csoki: Howard egy hasznos játékos, és bár telített a csapat RB poszton, erőfutókban nem bővelkedünk. A sérülései kissé aggasztóak, és akár a draft 3. napján is lehetne találni hozzá hasonló futót, ezért ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám menni fog. De én személy szerint veterán minimumért simán megtartanám, az a cetli meg mehet jobb helyre.
    - Maradjon.
  • Theofilosz: Én azt az elvet vallom, hogy hátsóbb körökben éri meg running backet húzni. Hátul is bőven találni jó futókat, sokkal nagyobb arányban jársz sikerrel mint egyéb posztokon. Lásd: Kenny Gainwell, James Robinson vagy Jordan Howard maga. Úgyhogy én abban bízom, hogy ezt a kérdést a drafton intézzük el, Howard pedig fájó szívvel, de 
    - Menjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7917656776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása