Menjen vagy maradjon? 2022. / 12.rész - Rodney McLeod (S)

received_699155271242506.jpeg

Elérkeztünk sorozatunk záró epizódjához, amelynek középpontjában megérdemelt módon az Eagles egyik vezére, kapitánya Rodney McLeod áll. 

Rodney 2012-ben került a ligába draftolatlan újoncként. Az akkor még St. Louis Rams-nek nevezett csapathoz írt alá 3 évre 1.44 millió dollárért. Újonc évében csere volt, valamint a special teamben segítette a csapatot, volt például egy 21 yardos fake punt elkapása is. Második évére már a kezdőben találta magát, a teljesítménye jó volt de nem kiemelkedő. Talán az egész karrierjét, így lehetne jellemezni, egészen jó játékos, de azért mégsem elit. Még két évet húzott le a Ramsnél, az utolsó évében, 2015-ben 83.9-es értékelést kapott a PFF-től, ami a 10. legjobb értékelés volt a safetyk között. 

Ennek ellenére a Rams nem igazolta vissza, és így 2016-ban ő lett az egyik legjobb FA safety. Mint ismeretes, az Eagles igazolta le, egy 5 éves 37 milliós szerződés keretében. Akkoriban ő és Malcolm Jenkins alkotta a liga legjobban fizetett safety duoját. 2016-ban karrierje egyik legjobb évét zárta 79 szereléssel, 7 levédekezett passzal, 1 sackkel, és 3 interceptionnel. 2017-ben már ugyan a statisztikai mutatói nem néznek ki ennyire jól, de ennek csak az az oka, hogy több mérkőzést ki kellett hagynia sérülés miatt. Ennek ellenére neki is hatalmas szerepe volt az Eagles Super Bowl győzelmében, már csak ezért érdemes volt őt leigazolni. 
2018-ban a 3. hét után sajnos IR-re került, így kihagyta a szezon hátralevő részét. 2019-ben nem sikerült a sérülésből igazán jól visszatérni, nagy szerepe volt abban, hogy az Eagles vezette a ligát a benyelt 40+ yardos játékokban. 2020-ban azonban sikerült visszatérnie a régi formájához, Malcolm Jenkins távozása után átvette a szerepét mint játékos és mint vezér is. Sajnos a szezon vége felé keresztszalag szakadást szenvedett, amely miatt kihagyta az idei szezon elejét is.

Visszatérte után nem azonnal, de sikerült belerázódnia, köszönhetően annak, hogy Gannon változtatott az eredeti elképzelésén, és elkezdte rotálni a safetyket. Így McLeod ugyan kevesebbet volt fent a pályán, de sokkal frissebb és hatékonyabb volt. Neki köszönhetjük a playoff szereplést is, hiszen a sorsdöntő Washington elleni derbin az általa szerzett interception zárta le a mérkőzést. 

Tehát akkor mi legyen vele? Rodney egy jó játékos az Eagles kétségtelenül jobb csapat vele, mint nélküle. Egy vezér a pályán, de a pályán kívül is, jótékonysági szervezetet működtet Phillyben, egy szóval egy olyan ember akit szeretnek a szurkolók, a játékosok és az edzők is. Idén mindössze bő másfél millióval terhelte a fizetési sapkát, ennyiért igen olcsó, és nem hiszem hogy kapna a csapat bárhol is jobb veterán értéket ennyi pénzért. Ugyanakkor Rodney már 32 éves, és eléggé sok a sérülése, Rosemannek pedig az az elve, hogy nem tarthatsz meg csak azért egy idősödő sérülékeny játékost mert kedveled. Úgyhogy igazából bármelyik forgatókönyvet el lehet képzelni, és mind a kettő eléggé jól meg is indokolható.

Személy szerint ha tippelnem kéne, azt mondanám megtartjuk, mert hiába vannak Howienak ilyen elvei, nem tartotta be őket már korábban sem, lásd Jason Peters, Fletcher Cox, Brandon Brooks stb. Persze, valóban jó lenne fiatalítani, de miért kockáztatna, ha van egy biztos személy akitől tudja mit várhat el?  Precedensünk van rá, hogy egy ilyen típusú játékost mint McLeod megtart a general managerünk, és őszintén, ki tudná hibáztatni?*

A szerkesztők szerint:

Csoki: Szerintem McLeod meglehetősen alulértékelt játékos. Nem sok szó esik róla, pedig jól játszik, fontos szerepet tölt be, és nagy hasznára van a csapatnak. Kell a fiatalítás, kell az erősítés a secondary-be, de Harris és Nelson kapcsán már arra szavaztam, hogy „menjen”, szóval most már azt hiszem belefér, ha a három veterán közül a kedvencemre azt mondom,
- Maradjon.

Theofilosz: Mind a két kezdő safety-nek lejár idén a szerződése, márpedig kettőt nehéz egy holtszezon alatt pótolni, úgyhogy valakinek már csak biztonsági okokból is maradnia kellene. Az pedig számomra egyértelmű, hogy ennek Rodneynak kell lennie és nem Harrisnek. Jöhet a draftról erősítés, de nekik is kell valaki aki mentorálja őket, erre pedig McLeod tökéletes. Nem is lehetne jobb helyre elkölteni azt a másfél millát.
- Maradjon. 

*Ui.: aki igen, az megteheti majd a következő napokban szavazat formájában :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3417769392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása