Training Camp 1. Nap

fb_img_1659003420970.jpg

Sérülések:

- 3 játékos helyeztünk az aktív/fizikailag teljesítésre képtelen (továbbiakban PUP) listára: TE Tyree Jackson, OL Brett Toth és TE Richard Rodgers.

- Néhány játékos nem edzett: Jason Kelce (Covid progression), Keric Wheatfall (Covid progression) és Zach Pascal (betegség). Fletcher Cox (Covid progression) és Anthony Harris (Covid progression) limitált edzést végeztek. Hogy a Covid progression mit takarha,t azt nem tudom, Fletch elmondása szerint ő például az elmúlt hetekben elég rosszul volt, de most már egészséges.

- Brandon Graham teljesen felépült, teljes erőbedobással játszhat.

Felállások:

- Egyértelműen Isaac Seumalo kapta meg a RG posztot, bár néha Sua Opeta is beállt, ez valószínűleg csak annak volt köszönhető, hogy Seumalot jobban kímélik, hiszen egy komoly sérülésből tért vissza.

- Kelce hiányában Cam Jurgens volt a center.

- Jordan Davis a második csapattal edzett, míg Nakobe Dean nagyrészt a harmadikkal. 

- Anthony Harris nélkül a kezdő safety páros Marcus Epps és K'Von Wallace voltak.

- Emberezés során Slay őrizte DeVontát, míg Bradberry Brownért volt felelős. Valószínűleg így lesz a jövőben is, Slay a gyorsabb, jobb útvonalfutó elkapókkal fog utazni, míg Bradberry a nagyobb darab elkapókat kapja.

Események:

Red zone gyakorlatok voltak a nap fókuszában

10:23 11v11 redzone gyakorlatok. A defense gyakran váltogatja a felállást a 3-4 és a 4-3 között. Cox nélkül a 4 falemberes felállás: BG, Sweat, Milton Williams, Hargrave. Hurts Gainwellt találja meg egy rövid útvonalon, Gainwell kikerül 3 védőt és TD. Később a legjobb barátjának A.J. Brownnak oszt ki egy 3 yardos TD passzt az endzone bal sarkába. A második csapattal Gainwell ismét TD-t szerez, ezúttal lábon.

10:29 7v7, 5 játékot kap Hurts. Az elsőben Sandersnek dobja a checkdownt, Sanders kezében nagyon dadog a labda, végül sikerül megszelídíteni néhány yardért. A második játék során Hurts egy tökéletes back shoulder fade-et dob meg a slotból induló Quez Watkinsnak, aki leizmozza Maddoxot, touchdown. A harmadik játék egy gyors slant Brownnak, T.J.Edwards azonban kiüti a labdát kezéből. A negyedik próbálkozásnál DeVonta gyönyörűen indul el a vonalról, számos hangos tetszésnyilvánítást kiváltva ezzel, mindezt csak azért hogy amikor tök üresen kapja a labdát akkor elejtse. Később az oldalvonalnál jó pár fekvőtámaszt csinált. Felelőségteljes srác. Az utolsó játék egy könnyű TD Goedertnek. 

Jalen Reagor a második csapattal edzett, ott pedig elég szolidan teljesített 5/4 2 TD szerepel a statisztikai lapján. 

10:36 Újra 11v11. Kevésbé izgalmas szakasz, sok futással és screennel. Érdekesség, hogy amikor Haason Reddick beáll, legtöbbször a coverageba vált vissza, ritkán látták az irányítót siettetni. 

A második csapattal Minshew kiválóan teljesített, a nap legjobb passza az övé. Egy 15 yardos passz a védők feje fölött az újonc tight endnek Grant Calcaterrának, aki pedig gyönyörűen behúzta a labdát. Calcaterrának szintén jó napja volt 2 TD valamint több elkapás is fűződik a nevéhez.

10:44 A special team kap egy rövid szakaszt. Az 5 visszahordó: Reagor, Watkins, Britain Covey, Lenoir, Ward. Reagor kezdte a gyakorlatot ha ez számít valamit.

10:51 Utolsó gyakorlatok, 11v11. Az első játéknál Hurts hátralép, miközben Sanders egy középső futást színlel. Ahogy ezt teszi megüti Hurts éppen dobni készülő karját, vagy a labdát (???), így a labda felpattan a levegőbe BG leszedi, Lane Johnson azonban kiüti a kezéből. Nem túl szép eset. A következő play azonban valóban egy interception, Goedert üresen egy out route során, Hurts viszont a kelléténél később dobja el a labdát, így pedig Epps nyújtózkodva levadássza a labdát. Gainwell fut ezután ismét egy TD-t, végül Hurts Watkinst találja meg az endzone jobb sarkában, egy designed rollout keretében. Így TD-vel zárul az offense napja. 

K'Von Wallace nehéz napon van túl, több nagy játékot is engedett, többször is elveszettnek tűnt a pályán, egy esetben például Epps ordította oda neki, hogy hova kellene állnia. Nem túl bíztató, Epps viszont annál inkább. 

Az egész edzés mindössze 58 percig tartott.

Jalen Hurts statisztikái:

Idén: 15/12 4 TD 1 INT

Tavaly: 14/5 2 TD 1 INT (tavaly ilyenkor ugyanúgy red zone gyakorlatokkal kezdődött a camp.)

 

Főbb források: https://theathletic.com/3454127/2022/07/27/eagles-training-camp-jalen-hurts/; https://www.nbcsports.com/philadelphia/eagles/eagles-training-camp-2022-observations-red-zone-work-day-1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7317892885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása