Eagles mock draft - 2022.

mockdraft0.jpg

 

Idén is jelentkezünk a már-már hagyományosnak mondható 7 körös Eagles mock draftunkkal, amit az NCAA Foci Magyarul oldallal közösen készítettünk. Azt hiszem érdemes is ápolni ezt a hagyományt, hiszen a tavalyi részben például telibe találtuk, hogy az első pick DeVonta Smith-re fog menni, és még a feltrade-et is sikerült megjósolnunk. Noha azt idén is hozzátesszük, hogy ennek a cikknek nem éppen a jóslás a célja, inkább csak arról szól, hogy mi hogyan választanánk amellett, hogy igyekszünk olyan forgatókönyvet vázolni, ami reálisnak is tűnik.

A szereposztás a szokásos:

GM-ként én fogom vázolni a csapat helyzetét a Scouting csapatunk vezetőjének, aki ezek alapján bemutat olyan játékosokat a draftról, akiket érdemes lehet kiválasztanunk az adott helyen. Na vágjunk is bele:

1. kör, 15. és 18. ovr. pick

General Manager:

Idén két első körös cetlink is van, és mivel nagyon közel vannak egymáshoz, ezeket egy kalap alá veszem. Nagyon is jól jön ez a 2. pick, hiszen kapásból 5 posztot is tudok javasolni a scoutunknak. Sajnos ilyen sok helyen tátong akkora lyuk a keretben, amit érdemes lehet 1. körös cetlivel foltozgatni. Ezek között elég nehéz sorrendet állítani, mind az 5 fontos hiányposzt, de azért megpróbálom rangsorolni őket.

  1. DB

Személy szerint elég nagy szívfájdalmam az, hogy a holtszezon során eddig a secondary leginkább csak amortizálódott. Tavaly végre volt egy szezon, amikor a meccseken nem égettek minket halálra a levegőben, mert volt egy aránylag jó DB sorunk. Nem volt világverő ez az egység, de azért használható volt.

A CB sorban Slay viszi a prímet, szerencsére ő velünk maradt. Nagyon magas színvonalon játszik, de azért nála ott a felkiáltójel a kora mellett, hiszen már 31 éves. Mellette Steven Nelson játszott, egészen jó hasznára volt a csapatnak. Őt nem igazoltuk vissza, azóta a Texans-szal kötött szerződést. Maddox maradhat slot-ban, ő ott teljesen jól megállja a helyét, mögöttük pedig sok fiatal várja a lehetőséget. De a Nelson helyén maradt űrt mindenképpen be kellene tömnünk valahogy, és én ezt még nem bíznám a peremjátékosokra. Rebesgetik, hogy a tavaly a 4. körben draftolt Zech McPhearson lehet a 2. szélső CB, Slay túloldalán, de szerintem kockázatos volna így készülni a szezonra. Szóval simán beáldoznám az első körös cetlik valamelyikét a CB sorra.

A Safety szekció hasonlóan néz ki. Tavaly volt két közepesen jó S a kezdőben. Mindketten szabadügynökök lettek, és közülük csak Harrist igazoltuk vissza, aki szerintem a duó gyengébbik tagja volt. Úgy gondolom, hogy McLeod nagyon hasznos, alulértékelt játékos, bár kétségtelen, hogy elitnek nem nevezhető, és hát nem is fiatal már. Na mindenesetre McLeod távozott, csak Harris maradt, és ő sem éppen tinédzser. Szóval a kezdő sor itt talán még gyengébb lett, mint a CB sor esetében, hiszen itt nincs egy Slay szintű játékos. Viszont Harris mögött talán ígéretesebb az utánpótlás a safety poszton. Epps vagy pl. Wallace akár harcba is szállhatna a kezdő helyért. De megint csak azt mondom, hogy kockázatos volna biztosra venni, hogy ők majd megállják a helyüket kezdőként. És egyébként 2000-es években két alkalommal is Super Bowlba jutott az Eagles, és mind a kétszer egy nagyon erős safety tandem volt a keretben (Brian Dawkins és Michael Lewis, valamint Malcolm Jenkins és Rodney McLeod). Szóval érdemes lehet ezen a poszton is erősíteni. Maga a poszt nem olyan értékes, hogy 1. kört érjen, de talán van akkora ez a lyuk, hogy már most elgondolkozzunk rajta.

Tehát jelenleg nem elég jó ez a secondary, hogy így vágjunk neki a szezonnak. Ez mondjuk más posztokra is elmondható… Viszont a keret összetétele miatt a DB sor tökéletesen alkalmas arra, hogy a draftról tömjük be a lyukakat. Vannak idősödő, jó játékosaink, melléjük a fiatalok jól passzolnak. Időszerű gondolni arra, hogy a 30 év körüli DB-ket pótoljuk, és érdemes ezt addig megtenni, míg a leendő újoncoknak még van lehetőségük tanulni a veteránoktól.

 

  1. WR

Fájó szívvel írom ide a WR posztot is, de már egészen más okokból. Elkapókra az elmúlt 3 drafton összesen 5 cetlit áldoztunk: két db. 1. köröset (Smith és Reagor), valamint egy 2. (JJAW), 5. (Hightower) és 6. (Watkins) körös picket. Most ezek után még egy 1. körös cetlit erre a posztra áldozni… Ha ez megtörténik, akkor 17 év után (Lions) az Eagles lesz az első csapat, amely 3 egymást követő drafton is WR-t húz az első körben. Hát mondjuk azt, hogy ez gáz, de az még kit érdekel... Ha kell, akkor kell. Persze nagyon fájó dolog, hogy JJAW és Reagor sem nyújtja azt a szintet, amit reméltünk tőlük, de hát ezzel már nem tudunk mit kezdeni. Szóval most nem is ez az igazi baj, hanem hogy erre a posztra a sok fiatal mellé kifejezetten egy veterán jönne jól, aki rutint, tapasztalatot visz az öltözőbe, mentorálni tudja a fiatalokat, amellett persze, hogy a pályán is megállja a helyét. Ide leginkább FA jött volna jól, ezért is került a piac nyitása előtti need sorrendünkbe az elkapó poszt az első helyre. Van is még pár erre alkalmas jelölt a piacon (pl. OBJ, Landry vagy Deebo Samuel). A gond csak az, hogy eddig is (állítólag) versenyben voltunk / érdeklődtünk a jobb szabadügynökökért, de egyikük sem került hozzánk. Vannak, akik szerint azért, mert az elkapók arra számítanak, hogy Hurts-el nem lesz jó ez a Philly a levegőben 2022-ben sem, ezért nem szívesen igazolnának az Eaglesbe. Mások ezzel vitatkoznak, és inkább azt látják a dolog hátterében, hogy Howie Roseman nem szeretne akkora összegeket áldozni egy WR-re, mint amit mostanában a piacon kapnak a poszt képviselői. Szerintem mindkét teóriában lehet igazság, de igazából felesleges ebben most állást foglalnom. Ami számít az az, hogy Pascal-on kívül (akitől semmi komolyat nem várnék) nem érkezett igazi erősítés a posztra, és nemigen hiszek már abban, hogy sikerül komolyabb játékost szereznünk a piacról. Márpedig erősítés az nagyon kell, ez a WR sor egyszerűen még mindig nem elég jó. Úgyhogy jobb híján marad a draft. És sajnos igen, van annyira gyenge ez a poszt, hogy akár 1. körös cetlit is rááldoznék… megint.

 

  1. DL

Mostanában, ha más oldalak cikkjeit olvasom az Eagles hiányposztjairól, gyakran ráncolom a homlokom, mikor a védőfalhoz érek, hiszen abban jóformán mindenki egyetért, hogy a DE top 3-as need, ugyanakkor a DT-t általában hátrébb sorolják, többnyire 4-6. hely környékére. Én ezzel nem igazán értek egyet, szerintem a DE és a DT is egyaránt top 3-as hiányposzt.

A fal szélén tavaly Josh Sweat és Derek Barnett volt a két kezdő. Előbbinek volt egy fél nagyon produktív szezonja, ami alatt 7,5 sacket szerzett, ezzel holtversenyben a csapat legjobbja volt az idényben. Barnett már csendesebb volt, közepes teljesítményt nyújtott.

És akkor most jöhet egy "ctrl+c, ctrl+v", a nevek módosításával.

A fal belsejében tavaly Javon Hargrave és Fletcher Cox volt a két kezdő. Előbbinek volt egy fél nagyon produktív szezonja, ami alatt 7,5 sacket szerzett, ezzel holtversenyben a csapat legjobbja volt az idényben. Cox már csendesebb volt, közepes teljesítményt nyújtott.

A mélység szempontjából is hasonló a helyzet. A DE sorban Sweat és Barnett mellett ott volt még a keretben Brandon Graham is, de ő a 2021-es szezon nagy részét sérülés miatt kihagyta. BG komoly játékerőt képvisel, viszont nagy felkiáltójel kerül a neve mellé a kora miatt (34), ami a sérülékenységére, és a teljesítményére is rányomhatja a bélyegét.

A DT sorban Milton Williams nevét lehet említeni, akit a tavalyi drafton a 3. körben választott ki a csapat, és nagyon biztatóan játszott. Reméljük, hogy szép karrier áll előtte, de azért vele kapcsolatban sem szabad előre inni a medve bőrére.

Szóval kb. ugyanaz volt a helyzet a két poszton. Összességében a teljes falat nézve, kissé szokatlan módon, gyenge szezont produkált a Philly, 29 sack-el a liga 2. legrosszabb egysége volt a csapat. Persze azért vannak különbségek is a DE és a DT sor között.

A legfontosabb az talán Haason Reddick érkezése, akire ugyan lehet SAM LB-ként is gondolni, de várhatóan a snap-ek többségében DE posztról indul majd. Meg hát igazából ez lényegtelen is… Ami fontos, hogy ő egyértelműen a pass rusherek névsorát erősíti, és biztosan nem a fal belsejében áll majd fel. A pass rush 4-3-ban inkább a DE posztnak az elsődleges feladata, nem pedig az LB soré. Szóval Reddick érkezésére talán inkább a DE sor erősítéseként lehet gondolni, és ezzel a needek szempontjából előnyt élvezhet a DT. De itt azért hozzátenném, hogy (őszintén szólva) vannak félelmeim azzal kapcsolatban, hogy Reddick mennyire válik majd be az Eagles rendszerében. Alapvetően bízom benne, és jó játékosnak tartom, de lehetnek buktatók a dologban. Szóval szerintem azért vele együtt is need maradt a DE.

A fal belseje még nem kapott igazi erősítést idén, de Williams még fiatal, és tavaly korai körös volt. Most mellé még egy korai körös tehetség nem klappolna annyira a keretbe, mint mondjuk a DE poszt esetében. Emellett ugyancsak a fal széleinek erősítése melletti érv, hogy ha érkezik mondjuk egy 1. körös újonc a DT sorba, az ő szerepkörét kicsit problémás lenne meghatározni. Hargrave helyét a teljesítménye, Cox helyét pedig a neve miatt nem igazán vehetné át… Williams pedig rotációba simán jó. Persze meg lehet ezt oldani, nem is árt, ha nagyobb mértékű rotációra is van lehetőség, szóval ez nem igazi probléma és egyáltalán nem kizáró ok. De a másik oldalon, a DE sorban, pl. Barnett helyét könnyedén átveheti egy 1. körös újonc, ezzel Barnettet kissé háttérbe helyezve. Neki sem a neve, sem pedig a teljesítménye nem elég jó ahhoz, hogy kiszoríthatatlan legyen.

Na szóval DE és DT egyaránt nagy need, mindkettőre nyugodt szívvel áldozhatunk első körös cetlit.

 

Scout:

2022-ben az Eagles meglehetősen jól helyzetből várja a Draftot. Ugyan van bőven need, de a New Orleans-szal történő csere után még mindig 2 választása van a csapatnak az első 20-ban. Az egyik a 15. míg a másik a 18. helyen. Saját meglátásom szerint tökéletes ez a két pick, ahhoz hogy a két legnagyobb hiányposztot, a CB-t és a WR-t megerősítse a Philadelphia Eagles.

 

Általános igazgatónk véleménye alapján a secondary-be lenne szükséges hozni valakit először. A 15. pick esetében ezért a védők felé fordulok és a tavaly ilyenkor a legjobbnak beharangozott, viszont a legutóbbi szezonban sérülés miatt csak szeptember közepéig játszó Derek Stingley Jr. kivalasztását javasolom. Sérülése ellenére még mindig magasan jegyzett játékos. Állítása szerint újra 100%-os, de az edzésen és Pro Day-en mutatott forma és terhelés azért nem az, amit meccsen kap majd a játékos. Ugyanakkor a sérülés ellenére is Ahmad Gardner mögött őt tartom a 2. legjobb cornerbacknek, akibe szerintem nyugodt szívvel lehet fektetni, és aki nagyon jó értéket képvisel az első kör közepén.

Ennek a választásnak a buktatója az lehet, hogy az előttünk lévő néhány csapat között található olyan, amelyiknél nem lepődnénk meg, ha CB-t választana. Így akár egy pár helyes felmozgást is el tudok képzelni, ami a pickek bősége miatt abszolút nem kivitelezhetetlen.

 

Ismerve a csapat habitusát, úgy gondolom, hogy van még valaki, akit megemlítenék itt, az első körös választásoknál. Ő pedig nem más, mint a DT Jordan Davis, Georgia Bulldogs óriása. Mind a 4 évében stabil kezdőnek számított, ugyanakkor egyszer sem hozott kiemelkedő számokat. Legkiemelkedőbb tulajdonságai egyértelműen a fizikai paraméterei: 154 kg és 198 cm magas. Egymaga képes az irányító teljes látófelületét kitakarni, ugyanakkor én nem tartom őt a legkiemelkedőbb és legszükségesebb játékosnak itt az első kör közepén.

 

Második első körös választásunk nem sokkal az első után következik. Ez egy remek lehetőség, hogy 2 ígéretes fiatal játékossal erősítsük meg a keretet. A 18. választás során én elkapóban gondolkodnék. Van jó néhány ügyes játékos az idei Drafton, akiket első kör közepére taksálnak. Két játékost említenék meg. Mindketten top egyetemre jártak és karrierjük legjobb szezonját hozták. Egyikőjük Chris Olave, aki 4 éve alatt konstans átlag feletti, de nem top számokat hozott. Másik játékos pedig Jameson Williams az Alabama elkapója. Vele kapcsolatban azért kérdőjeles néhány dolog. Idén kiemelkedő éve volt, de korábbi két szezonja alatt alig játszott. Oké, tudjuk milyen elkapók játszottak az Alabama csapatában az elmúlt 2-3 évben, de a 6 és 9 elkapása nem sok első két évében. Én általában óvatosan kezelem ezeket a kiugró szezonokat és kicsit tartok az ilyen játékosoktól. Épp ezért, összességében azt tudnám mondani, hogy Chris Olave-val egy sokkal biztosabb és NFL készebb játékossal erősíthetnénk a csapatot, de természetesen a végső szó a GM-é.

 

General Manager:

#15

Úgy gondolom, hogy Derek Stingley a 15. cetlivel bődületesen jó fogás volna, de félek tőle, hogy nem lesz már bent, mikor mi jövünk. Sok CB needes csapat van előttünk, az idei drafton viszont a top 3 corner után elég nagy űr tátong, úgyhogy nem szabad tétovázni, ha erre a posztra repülünk rá. Alapvetően szeretnék takarékoskodni a cetlikkel, hogy legyen draft tőkénk a jövőben arra az esetre, ha kezdő QB-t kell szereznünk. De valljuk be, az Eagles top 10-en kívül választott 1. körös játékosai nem igazán váltak be mostanában. Amikor pedig CeeDee Lamb esetében tétlenül vártunk, és reménykedtünk abban, hogy az ölünkbe hullik egy tökéletes fit játékos, csúnyán orra buktunk. DeVonta Smith esetében viszont máshogy álltunk a dologhoz, és nagyon jól sült el a feltrade. Most újra itt egy - meglátásom szerint - tökéletes fit játékos, aki előkelő helyen van a boardunkon, és a 10. hely környékén talán még megcsíphetjük. Úgyhogy a múlt eseményeiből tanulva, egy év után újra felcserélek az 1. körben, és ismét épp a 10. helyre. Úgy alakultak a korai pickek, hogy a Jets most már leginkább WR-ben gondolkodik, de úgy látják a dolgot, hogy azt reach nélkül is találnak a 15. helyen. Mi viszont ha velük cserélünk, jó néhány CB needes csapat elé kerülhetünk, köztük a csoportrivális Commanders elé is.

trade.jpg

Az Eagles kapja:

  • #10 (1. kör)

A Jets kapja:

  • #15 (1. kör)
  • #101 (3. kör)

10.jpg

#18

Amilyen nyugodt szívvel választottam az előbb Stingley-t, olyan aggodalmasan választok most a két ajánlott játékos közül. A DeVonta Smith korábbi csapattársát, Williamset választani nem tűnik rossz útnak, és ő tűnik a legjobb mélységi célpontnak ezen a drafton. Vele kiegészülve Watkins maradhatna slot-ban, és így egy egész ígéretes kis WR sor állhatna össze az Eaglesben. Olave kiválóan futja az útvonalakat, konzisztensen és jól játszott az egyetemen, de alapvetően nekem úgy tűnik, hogy nincs benne akkora potenciál, mint Williams-ben. Utóbbi kapcsán viszont valóban nagyobb a kockázat, hogy csak egy jó szezon van mögötte. Én személyesen mégis inkább felé húznék. Alapvetően boldogan választanám őt, ha még bent lenne a 18. helyen, és vállalnám ezt a kockázatot a "boom" reményében. Viszont sajnos közbejött a sérülése. ACL szakadásból lábadozik, és bár nekünk most hosszú távban érdemes gondolkodni, azért mégiscsak azt mondom, hogy az Eagles WR sora nem engedheti meg magának, hogy potencálisan fél szezonra nélkülözzön egy 1. körös rookie-t. Legalábbis így, hogy ott van Olave is, nem nyelem le ezt a békát. Úgyhogy mégis csak hallgatok a jó tanácsra, Chris Olave mellett döntök.

18.jpg

2. kör, 51. ovr. pick

Foltoztunk a secondary-n és az elkapó soron, most jöhet a védőfal, első sorban ebbe az irányba indulnék. Ahogy azt korábban kifejtettem, a DL kifejezetten komoly need, az első két pickünk után ez lett a legkomolyabb. Ha itt nincs értéken egy játékos sem, esetleg a safety poszt is szóba jöhet. Itt viszont felvetném azt is, hogy Tyrann Mathieu-ban is gondolkodhatunk (aki iránt állítólag komoly érdeklődést mutatott eddig is az Eagles). Ha nem sikerül megfelelő S erősítést szereznünk az idei drafton, akkor mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a Honey Badgert leigazoljuk. A poszton a mélység megvan, alapvetően kezdő kellene, vele számolva pedig nem katasztrófa az sem, ha a draftról nem érkezik safety. Viszont az a helyzet, hogy ezek után a needek után elég nagy a szakadék. A következő a rangsorban véleményem szerint a LB, ám ez már közel sem olyan égető hiányposzt, mint a DL vagy a S. Kyzir White leigazolása a közelmúltban a legnagyobb befektetésünk volt a LB posztba. Szerintem ez egy remek döntés volt, pontosan ilyen játékosra volt szükségünk. Mellette T.J. Edwards a 2021-es szezon legkellemesebb meglepetése volt. Nem nevezném őt elitnek, de az mindenképpen elmondható, hogy vele elégedettek lehetünk. Ha Haason Reddick-re SAM LB-ként gondolunk, akkor még inkább igaz, hogy korrekt állapotban van a poszt. A háttérben pedig várja a lehetőséget Davion Taylor, aki ugyancsak ígéretesen szerepelt, de egyáltalán nem tűnik rossznak Shaun Bradley és Patrick Johnson sem, bár ők már inkább ST-ben villogtak. Távozott ugyan Singleton, de én nem tartozom azok közé, akik ezt különösebben fájlalják. Határozottan szerelt és jó kis tackle gyáros volt, de ez szerintem az egyik legmegtévesztőbb statisztika az NFL világában. Alapvetően nem nyújtott kiemelkedőt, én nem gondolom, hogy megérte volna a 2+ milliós RFA tendert. És távozott Avery is, hát érte meg tényleg nem kár… Szóval nem volt jó a LB sor tavaly, de most gyenge láncszemek távoztak, a helyükre pedig jól csengő nevek érkeztek. Ennek ellenére ez még mindig nem tűnik egy világverő egységnek, ráadásul White csak 1 éves szerződést kapott, úgyhogy ide is jól jönne egy rookie. De tényleg sokkal előrébb sorolnám a needek rangsorában a DE-t, DT-t, és a S-t, szóval a LB posztra most inkább csak vész esetén gondolnék, ha az előbbi háromra nincs megfelelő opció ezen a helyen.

 

Scout:

A csapat 3. választása az idei Drafton az 51. helyen található. A megadott 3 legfontosabb need közül a védőfalba még nem érkezett erősítés. Épp ezért ennél a választásnál ide kell keresnünk játékost. A többek között Travis Jones, DeMarvin Leal és Cameron Thomas is felmerülhet lehetséges választásként. Jones és Thomas inkább belül, míg Leal a fal szélén jelenthet erősítést a Philadeplhia Eagles számára. A döntést a GM-ünk kezébe adom, válasszon ő a 3 tehetséges védőfalember közül, ugyanis én bármelyikőjüket el tudom képzelni az 51. választásnak. Mindhárom játékos személyében egy jó, de nem sztár játékossal lehetne a rostert bővíteni. Így hát a védőfalon belül mindenképpen a rosszabb helyzetben lévő posztra kell húzni.

Thomas egy érdekes játékos. Kezdetben a fal belsejében játszott, egész elfogadható, már-már jó szinten. Utolsó évében viszont a fal szélén kiugró teljesítményt mutatott. Többek közt 11,5 sack-je is ezt mutatja. Egy kisebb egyetemről, a San Diego State-ről érkezik az NFL-be, ezáltal az egyetemen nem találkozott erősebb csapatokkal. Kíváncsian várom, hogy tud majd teljesíteni a top tackle-ök ellen, de ha engem kérdeznek, szerintem meg tudja majd ugorni a szintet.

Vele szemben Leal egy futás ellen kiválóan védekező játékos. Kicsit alulméretezett, de a kéztechnikája kiváló, jól válik le a blokkokról. Megfelelő sémában egy vadállat lehet, de ott sem lesz az irányítók réme. 3-4-es rendszer a legkedvezőbb neki, ahol DE poszton érzi magát a legjobban.

Jones is jó játékos, közel áll Thomashoz és Lealhez, de már kicsit lejjebb van a boardunkon. Ezen a helyen talán inkább az előbbieket javasolnám.

 

General Manager:

#51

Az Eaglesnek szüksége van DT és DE erősítésre egyaránt, és bár a futás elleni védekezésünk is megélt már szebb napokat, inkább vagyok elégedetlen a pass rush-al. Thomas több szempontból is kockázatos választás, de van tapasztalata DE és DT poszton is, erőssége az irányítók siettetése, de futás ellen is megállja a helyét. Pakolni kéne rá egy kis izmot, de ezt meg fogjuk oldani. Alapvetően a mi kritériumainknak ő tökéletesen megfelel, jó fit, ezen a helyen remek választásnak tűnik.

51.jpg

3. kör, 83. ovr. pick

Na ennél a picknél egy kicsit bajban vagyok. Ahogy korábban említettem, a csapat top 5 hiányposztja után van egy szakadék, a LB már nem olyan égető need, mint az előtte lévő posztok. Ám a cetlik sorrendje nem követi ezt a mintát, itt nincs szakadék. A top hiányposztjainkból háromra (CB, WR, DE) már érkezett erősítés, és ha Thomasra DT-ként is gondolunk, akkor részben már azt is kipipálhatjuk. Maradt a safety poszt, ám ott Epps, és akár Wallace is említhető, mint közel kezdő szintű játékosok. Ideális esetben ők még nem vennék át McLeod helyét, de itt a 3. körben már erősen kétségesnek tűnik, hogy találunk náluk jobb játékost. De mindeközben LB-t talán kicsit még mindig korai volna választani. Arra a posztra is ráfér a ráncfelvarrás, de azért egész jól összeállt már a LB sor. Úgyhogy ez a cetli most kicsit rossz helyen van. Egyértelműbben meg lehetne határozni ide a megfelelő posztot, ha valamivel korábbi vagy későbbi pickről lenne szó. Szóval azt mondom, hogy itt gyakorlatilag bármelyik poszt szóba jöhet, egy BPA pick is érkezhet, de ezt a cetlit nyugodtan el is cserélhetjük, ha érkezik rá ajánlat.

 

Scout:

Fontossági sorrend alapján a Linebacker pozíció következik, most ide választanék, bár nem igazán van sok választási lehetőség ezen a helyen. Közel s távol senki sincs a Linebackerek közül boardok 83. helyén. Egyedül Brian Asamoah, az Oklahoma Sooners védője található meg értékén ezen a helyen. A Sooners védője egy közepes vagy annál picit jobb, de konzisztens teljesítményt hozott mind a 3 éve alatt.

A poszt képviselői között ezen a helyen még két név említhető: Channing Tindall és Damone Clark. Előbbi a Georgia Bulldogs, utóbbi az LSU Tigers játékosa. Tindallnak a senior (idei) éve volt a többihez képest kiemelkedő, de összességében átlagos számokat hozott. Clark ezzel szemben egy igazi statgyáros LB. 135 total tackle-je a 2. legtöbb volt, és korábban is remek számokat hozott. Az utóbbi két játékos viszont itt még elég nagy reach-nek számítanának, ők már inkább a top 100-on kívül lennének értéküknél, ezért inkább Asamoah-t javaslom.

 

General Manager:

#83

Nem érkezett trade ajánlat, viszont Asamoah még elérhető, így őt választom, ezzel rég nem látott minőségre fejlesztve a LB sorunkat.

83.jpg

4. kör, 124. ovr. pick

Megmondom őszintén, nekem tetszik, amit eddig összehoztunk. A safety poszton tátongó űrt most már inkább a piacról orvosolnám. Megpróbáljuk majd leigazolni Tyrann Mathieu-t, de ha őt nem sikerül, akkor is akadnak még használható safety-k csapat nélkül. Ha viszont sikerül Honey Badgert elcsábítani, akkor elmondhatjuk, hogy bár rosszul indult a holtszezon a secondary vonatkozásában, de Stingley és Mathieu megszerzésével végül még erősítettünk is a poszton. A WR soron is foltozgattunk, és a LB posztra is a top 100-ból érkezett játékos. Így azokra a pozíciókra, amelyek már szinte tradícionálisan gyengék Phillyben, kifejezetten nagy figyelmet fordítottunk, és így már biztatóan festenek. A védőfal kapcsán valamiért maradt egy kis hiányérzetem, de ha belegondolunk, ide érkezik a legtöbb nagyobb név: Graham visszatér, Reddick nagy fogás, Thomas 2. körös újonc. Ha ők hárman beválnak, Cox, Hargrave, Sweat és Barnett jó formában játszanak, és még Williams is fejlődik, akkor igazából a DL is rendben lesz. Ami még problémás, hogy a WR sor rutintalansága elég aggasztó, de ezen a drafton nem tudunk segíteni. Úgyhogy szerintem a legégetőbb needjeink kaptak egy-egy jókora lökést.

Maradt még tennivalónk, vannak még lyukak a keretben, de azt hiszem most jött el az ideje annak, hogy a jövő legégetőbb needjével foglalkozzunk. Komolyan gondolom, hogy Jalen Hurts megérdemel még egy esélyt. De azt is komolyan gondolom, hogy fel kell készülnünk arra, hogy mi lesz, ha ő nem válik be. Ez az eshetőség azért kritikus, mert van rá esély, de új irányítót szerezni rendkívül költséges vállalkozás. Megtehetjük, hogy nem készülünk fel rá, hanem majd akkor foglalkozunk a problémával, amikor itt lesz. De így, amikor eljön ez a pillanat, akkor kénytelenek leszünk "hitelből" finanszírozni a QB szerzést, ami által még drágább mulatsággá válik, ez az amúgy is komoly befektetés. Én azt mondom, inkább folytassuk, amit már Howie Roseman is elkezdett a Saints-el való csere által: gyűjtögessük tovább a jövő évi pickeket. Ha elég muníciót szerzünk, szinte bárkire pályázhatunk majd, márpedig a jövő évi QB class a várakozások szerint sokkal ígéretesebb lesz, mint az idei. Ha meg Hurts mégis beválik, akkor sem gond, ha szaporítjuk a jövő évi értékes cetlik számát. Jó helyre fognak menni. Úgyhogy mostantól már kifejezetten keressük a trade partnereket erre a célra.

...

És találtunk is egyet: A Cardinals kiszemelt egy játékost aki elég sokat csúszott, szeretnének lecsapni rá, de félnek, hogy hamarosan elviszik előlük. Az a gondjuk, hogy a közelben sehol sincs cetlijük. Nekik kapóra jön, hogy mi így is szívesen adjuk ezt a picket, nekünk pedig kapóra jön, hogy ők szívesen megvennék. Odaadjuk nekik, de mi korai körös jövő évi cetlikre pályázunk, úgyhogy egy pick csomagot állítunk össze az Arizona számára.

trade.jpg

Az Eagles kapja:

  • 2023. /3. körös cetli
  • 2023. /6. körös cetli

A Cardinals kapja:

  • #124 (4. kör)
  • #166 (5. kör)
  • 2023. /5. körös cetli

 

5. kör, 154. és 162. ovr. pick

Na most már itt az ideje visszafogni magunkat. 2023-ban két 1., egy 2. és két 3. körös cetlink is van, ez már nagyon jó alap, amit persze szükség esetén majd még tudunk bővíteni, de most már békén hagyjuk az idei pickjeinket. Ennek a draftnak 10 cetlivel vágtunk neki, de ebből már csak 7 maradt. Úgyhogy most már nem fogjuk elszórni őket, ideje tovább mélyíteni a keretet.

Már jócskán benne vagyunk a 3. napban, ezért innentől kezdve egyáltalán nem ragaszkodnék a posztok szerinti drafthoz, hanem kifejezetten BPA irányba mennék. Azért kiindulópontként mondanék pár posztot. Az első az nem más, mint a támadófal. Soutland munkájának, és a tudatos építkezésnek hála elég jól áll az OL, annak ellenére is, hogy Brooks személyében egy NFL szinten top 3-as guardunk távozott, Kelce személyében pedig egy top 3-as center távozása ott van a levegőben. Természetesen őket nagyon nehéz lesz pótolni, de a Seumalo, Dickerson páros G poszton kifejezetten tetszetős, mögöttük pedig Driscollt, Herbiget, Opeta-t, és még Jack Andersont is a közelmúlt kellemes meglepetései közé sorolom. OT poszton hasonló a helyzet. Johnson és Mailata kiváló kezdő duót alkotnak, mögöttük pedig ott sorakozik Dillard, Le'Raven Clark, de Driscoll is bevethető szélen. Jelenleg így OT poszton érdemben kicsit rövidebb a névsor, főleg ha azt is hozzá tesszük, hogy Dillard-ot szívem szerint trade block-ra tenném, ha már Mailata ilyen jól bevált helyette. De időszerű gondolnunk Kelce pótlására is. A helyét akár Seumalo, akár Dickerson is átveheti majd, tehát itt nem kell feltétlenül C needből elindulnunk, G is jöhet. Szóval gyakorlatilag a teljes támadófalat érdemes lehet mélyíteni, itt az 5. körben megfelelő az időzítés erre a célra áldozni a pickeket.

Az OL mellett említhető a QB poszt is. Hurts a kezdőnk, Minshew a cserénk, de a 3. számú QB most Sinnett. Nála el tudnék képzelni jobb játékost is a rosterre.

Továbbra sem árt a mélyítés a védőfalban is, akár a TE szekció bővítésén is gondolkodhatunk, de egy kissé talán meglepő poszt is van, ami felmerülhet: a punter. Siposs elég jól kezdte a 2021-es szezont, de az idény végére már nem volt olyan meggyőző. Nyugodtan jöhet mellé egy versenytárs. De igazság szerint, nem vagyok híve a punter draftnak, ezt az utat inkább csak akkor választanám, ha más nincs értéken, de egy kifejezetten jónak tűnő punter elérhető.

 

Scout:

A 4. körben ismételten 2 választással rendelkezik a csapat. Elfogadható csereirányító híján a támadófal felé kacsintgatok. Mindkét pick-et (154. és 162.) erre a posztra fordítanám. Egy tackle párost javasolnék, méghozzá Dare Rosenthal-t és Myron Cunningham-et. Mindkét játékos kezdő volt csapatában és elfogadható szintet hoztak. Képességeik alapján is egyforma szinten vannak. Ha van rá lehetőség, és GM-ünk szerint nem pazarlás akkor mindkettejüket ki lehetne választani ezzel a két pickkel.

 

General Manager:

Elfogadom a javaslatot, mélyítsük a támadófalat a tackle duóval.

154.jpg

162.jpg

7. kör, 237. ovr. pick

Az utolsó körben járunk, annak sem épp az elején, itt aztán már tényleg bárki jöhet, akiben van egy kis potenciál. Ez most legyen egy BPA húzás, teljes mértékben a játékosmegfigyelőkre hagyatkozom.

 

Scout:

Itt természetesen már nem az első napos kezdőkre kell vadászni, hanem egy jó cserére, vagy a mélységre. Egy igazi gyöngyszemnek számít itt D’Vonte Price a Florida International futója. Mind az 5 szezonjában kezdő volt és egész jó számokkal rendelkezik. Itt, a Draft legvégén egészen tetszetős kis játékos, aki egy stabil csere futója is lehetne a csapatnak.

237.jpg

 

Ezzel véget ért a 2022-es NFL draft, és így néz ki az Eagles draft class:

  • 1. kör, 10. ovr. - Derek Stingley Jr. (CB - LSU)
  • 1. kör, 18. ovr. - Chris Olave (WR - Ohio St.)
  • 2. kör, 51. ovr. - Cameron Thomas (DE - San Diego St.)
  • 3. kör, 83. ovr. - Brian Asamoah (LB - Oklahoma)
  • 5. kör, 154. ovr. - Dare Rosenthal (OT - Kentucky)
  • 5. kör, 162. ovr. - Myron Cunningham (OT - Arkansas)
  • 7. kör, 237. ovr. - D'Vonte Price (RB - Florida International)

 

Köszönjük szépen a figyelmet!

A scoutunknak szintén nagyon köszönjük a közös munkát, és a remek tanácsokat idén is! Ha szeretnétek elmélyedni az egyetemi foci világában, kövessétek az NCAA Foci Magyarul oldalt.

Az Eagles draftjára idén is meghirdettük az ugyancsak évről évre jelentkező tippjátékunkat, szóval ha kedvet kaptatok a mockoláshoz, ne fogjátok vissza magatokat.

 

Fly Eagles Fly

A bejegyzés trackback címe:

https://eagleshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3017816673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása